Antena Meniu Search
x

Video "Mamă, Doamne!". Flăcări uriașe în apropiere de DN1, zeci de hectare de vegetație s-au făcut scrum

Avem parte de o vară de foc, la propriu, în acest an. După canicula care ne pune în pericol pe toţi, incendii puternice pârjolesc vegetaţia şi ameninţă localităţi întregi. Numai ieri, peste 70 de hectare de culturi s-au făcut scrum în ţară şi a fost nevoie de oprirea traficului pe un drum european pentru că fumul făcea imposibilă circulaţia. Într-o localitate din Călăraşi, oamenii au privit neputincioşi cum flăcările care s-au aprins pe o mirişte riscau să ajungă la casele lor şi la o benzinărie. 

de Redactia Observator

la 18.07.2022, 14:19

Vezi și

Locuitorii din comunele Gălbinași și Vasilați, din județul Călărași, încep să intre în panică. Uriaşul incediu de vegetaţie a izbucnit în apropierea unei benzinării şi le ameinţă şi locuinţele.

Şi avem şi Peco! Avem Peco, uitaţi, aici, aproape! Dacă ajunge la el...

Din fericire, pompierii, care au intervenit cu mai multe autospeciale, au reuşit să oprească înaintarea flăcărilor.

Zeci de hectare au ars în Prahova, în apropiere de DN1

Pe acelaşi subiect

Un alt incendiu de vegetaţie s-a produs şi în judeţul Prahova, în apropiere de DN1, în comuna Bărcănești. Iniţial, ieri după-amiază, flăcările au cuprins 60 de hectare. Pompierii au reuşit să stingă mare parte din foc. Însă munca lor a fost deosebit de dificilă din cauza vântului care a suflat şi cu 50 de kilometri la oră, alimentând flăcările.

Mamă, Doamne!

Aceste imagini au fost filmate pe drumul european E70, între localităţile Vitănești și Văceni din judeţul Teleorman. Maşinile sunt nevoite să treacă prin fumul gros, la mică distanţă de flăcări. Vântul puternic a făcut ca flăcările să înghită rapid 50 de hectare de miriște. Când incendiul a ajuns pe şosea, circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri de mers. Autorităţile au chemat în ajutor şi tractoriştii care au tras brazde pe câmp pentru a limita propagarea focului.

Fenomenul incendiilor de vegetaţie i-a determinat pe pompierii din Mureş să înceapă acţiuni de prevenire. Patrulează localitățile de pe raza județului și transmit mesaje prin megafon prin care îndeamnă oamenii să nu mai dea foc vegetaţiei uscate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Mamă, Doamne!". Flăcări uriașe în apropiere de DN1, zeci de hectare de vegetație s-au făcut scrum