Antena Meniu Search
x

Video Mama fetiţei de 3 ani intoxicate cu marijuana este cetăţean olandez. Medicii contrazic varianta femeii

Caz şocant, în premieră pentru medicii din România: o fetiţă de trei ani a ajuns la spital intoxicată cu marijuana. Părinţii susţin că micuţa a mâncat o prăjitură cumpărată de la un magazin din Constanţa. Doctorii nu sunt convinşi de poveste, ci cred că fata a stat într-o cameră unde a inhalat pasiv drogurile. Anchetatorii nu au făcut, momentan, percheziţii la domiciliul familiei. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.07.2024 , 19:21

Fetiţa de trei ani a ajuns la camera de gardă  a spitalului din Constanţa aproape leşinată. Ochii îi străluceau într-un mod nefiresc, spun medicii care au constatat şocaţi că au în faţă un copil care a luat o supradoză de droguri. I-au făcut imediat mai multe teste. 

"A fost atent monitorizat mai bine de 24 de ore. În urma efectuării testelor toxicologice a ieşit pozitiv la substanţe interzise", a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt Spitalul Județean de Urgenta Constanța. 

Cel mai tânăr pacient internat cu supradoză 

Vezi și

Mai exact, copila era drogată cu marijuana. Şi bifa, fără voia ei, o premieră - cel mai tânăr pacient internat cu supradoză. 

Pe acelaşi subiect

"A venit salvarea şi a luat-o şi a plecat cu ea. Şi poliţia şi protecţia copilului să facă anchetă socială", spun vecinii. 

Între timp, mama copilei dădea explicaţii. "Din discuţiile purtate cu mama, a reieşit că a participat împreună cu minora la o festivitate ocazionată de deschiderea unui salon, unde minora a servit o prăjitură de la candy bar", a declarat Roxana Onea, purtător de cuvânt DGASPC Constanța.

Imediat ar fi început să fie agitată și să râdă necontrolat, a mai povestit femeia. Medicii o contrazic, însă. Cel mai probabil, spun ei, fetiţa ar fi stat într-o cameră în care a inhalat pasiv drogurile. 

Mama a fost testată, rezultat negativ

Mama fetiţei este cetăţean olandez şi lucrează ca navigator la o companie din Ţările de Jos. Femeia vine des în Constanța. Tatăl copilei este român, iar familia are o casă in Agigea. În Olanda marijuana se poate consuma legal în capitala Amsterdam şi în alte şapte mari oraşe. 

Mama copilei a fost testată pentru droguri, iar rezultatul a fost negativ. Anchetatorii au mers la salonul unde fetiţa ar fi consumat drogurile şi au ridicat mai multe probe din prăjituri. 

Efectele drogurilor la copii atât de mici sunt catastrofale, avertizează specialiştii. Substanţele interzise modifică iremediabil structura creierului. 

"Cel mai important şi care pune viaţa in pericol este aferctarea sistemului cardiovascular, respirator şi nervos. Se pot întâmpla hipertensiune, tahicardie şi chiar sincopă. Absorbţia prin inhalare este mai mare, în jur de 20% decât cea prin administrare orală. Debutul acţiunii este între 6 si 12 minute de la inhalare", spune Marius Chipurici, medic toxicolog.

Datele arată că cel mai consumat drog din România este canabisul. 

"Este o situaţie foarte gravă, aici vorbim despre riscurile asociate consumului de droguri, de o perioadă am constatat că părinţii consumă canabis de faţă cu copiii şi este un lucru foarte grav", spune Cristian Oprișan- specialist antidrog.

Până acum recordul negativ era deţinut de un băieţel de 8 ani, care în urmă cu două luni a ajuns drogat la spital. Statisticile sunt îngrijorătoare. Aproximativ 9% dintre adolescenți au încercat cocaină, în timp ce 4% folosesc acest drog cel puțin o dată pe lună. Dosarele DIICOT cu trafic de droguri s-au triplat în ultimul deceniu. Iar tinerii consumă stupefiante încă din gimnaziu, de la 11 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Evenimente » Mama fetiţei de 3 ani intoxicate cu marijuana este cetăţean olandez. Medicii contrazic varianta femeii