Antena Meniu Search
x

Video Mama minorului care a atacat cu cuţitul o femeie în magazin dă vina pe sistem. "Eu nu îl mai recunosc"

Un atac înspăimântător. Au apărut imaginile cu momentul în care un adolescent de 17 ani înjunghie din senin o femeie într-un supermarket din Cluj. Tânărul era cunoscut cu probleme psihice, dar, în primăvară, judecătorii au decis să-l elibereze din spital. Părinţii spun şi ei că sistemul este complice la nenorocire. Vă avertizez, imaginile vă pot afecta emoţional.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 09.11.2021, 19:39

Vezi și

Filmul atacului este teribil. În imaginile surprinse pe camerele de supraveghere ale magazinului se vede cum tânărul o priveşte câteva secunde intens pe femeie. Are mâna în buzunar, pe cuţit. Victima încearcă să facă un pas, moment în care agresorul se năpusteşte furios asupra ei. O înjunghie în gât şi fuge.

O tragedie cu final aşteptat. Adolescentul de 17 ani nu era la prima grozăvie. A torturat, fără milă, o pisică şi, anul trecut, a lovit cu o cărămidă o altă femeie. 

Sistemul de vină pentru atacul din magazin

Alex Prunean, reporter Observator: Timp de 3 luni, adolescentul a fost internat în aceasta clinica de psihiatrie pediatrica pentru a primi tratament. In mai, judecătorii au considerat ca nu mai reprezinta niciun pericol, asa ca l-au lasat să plece acasă. 

Pe acelaşi subiect

Acum, magistraţii au dispus din nou internarea tânărului într-o clinică de specialitate, pentru tratament şi pază strictă. Doar că în România nu există o astfel de instituţie pentru minori. Nouă ore s-au chinuit autorităţile să-i găsească un loc. Într-un final, atacatorul a ajuns în Bucureşti, la spitalul de psihiatrie Obregia.

Szilard Tașnadi - prefectul judetului Cluj: Nicio conducere, la nivelul niciunei unităţi spitaliceşti nu a fost de acord să integreze o persoană care reprezintă pericol social şi să răspundă ulterior în cazul in care s-ar fi intâmplat ceva. 

Tată atacator: Neştiind că e bolnav psihic l-au luat, l-au îmbrâncit, l-au tracasat, ca să-l imobilizeze. Copilul ăsta cum să se facă sănătos dacă nu are un spital, nu are o medicaţie, n-are un medic?

Părinţii agresorului spun că au fost lăsaţi să lupte singuri cu boala psihică a fiului lor. 

Mamă atacator: El este o victimă a sistemului nostru medical defectuos. Cu monitorizări făcute de 5 minute săptămânal. Mi-a spus de fiecare dată: David e bine!

Moartea bunicii l-a dărâmat

Necazul familiei ar fi pornit odată cu moartea bunicii, pe care băiatul o iubea enorm. Şocul pierderii i-ar fi luat minţile. 

Mamă atacator: Mi-au spus că are tulburare de comportament şi, când am îndrăznit să-i spun medicului că nu poate să aibă asta pentru că eu îl văd şi stau cu el în casă, mi-a spus că suntem nebuni şi ni l-a dat acasă.

Tânărul ar fi fost în permanenţă sub supravegherea părinţilor.  Asta până vineri când a fugit de la slujbă şi a atacat o femeie nevinovată. 

Mamă atacator: Eu nu îl mai recunosc.

Tată atacator: Să stea pe o perioadă îndelungată pe mâna unor medici competenţi şi să primească un tratament.

Medicii trebuie să stabilească dacă a avut sau nu discernământ. Momentan, la cererea judecătorului, tânărul va rămâne internat la psihiatrie "până la ameliorarea stării'. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Mama minorului care a atacat cu cuţitul o femeie în magazin dă vina pe sistem. "Eu nu îl mai recunosc"