Antena Meniu Search
x

Managerul Spitalului Universitar, înlocuit din cauza modului în care a gestionat problema coronavirusului

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar București, a fost înlocuită din funcție din cauza modului în care ar fi gestionat problema coronavirusului, conform unui anunț făcut public de reprezentanții Ministerului Sănătății.

de Redactia Observator

la 22.03.2020, 10:26

Fostul manager al spitalului, înlăturat din funcție
Spitalul Universitar București are un nou manager - Hepta
  • Managerul Spitalului Universitar, înlocuit din cauza modului în care a gestionat problema coronavirusului
  • Adriana Nica a fost înlocuită cu Cătălin Cârstoiu

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar București, a fost înlocuită din funcție din cauza modului în care ar fi gestionat problema coronavirusului, conform unui anunț făcut public de reprezentanții Ministerului Sănătății.

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că "la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, iar în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus (COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical".

Adriana Nica ar urma să fie înlocuită cu Cătălin Cârstoiu în funcția de manager al Spitalului Universitar București.

Mesajul complet transmis de reprezentanții Ministerului Sănătății:

"Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020.

Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într – o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.

De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus.

Dr. Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de prof.dr. Cătălin Cârstoiu".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Managerul Spitalului Universitar, înlocuit din cauza modului în care a gestionat problema coronavirusului