Antena Meniu Search
x

Marian Godină, replică acidă după declaraţiile despre femei făcute de George Buhnici: ''Să vă fie rușine, măgarilor care sunteți!''

Marian Godină a dat o replică dură în scandalul provocat de George Buhnici, într-o postare pe Facebook, după ce acesta din urmă a strânit un val de indignare în mediul online. Vloggerul a făcut mai multe remarci în timpul unui interviu dat pe plajă la Festivalul Neversea, spunând că soția lui că ''arată ca o minoră'' și le-a invitat pe fete ''să meargă la sală'' înainte de a se expune la mare.

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 11:43

Marian Godină, replică acidă după declaraţiile despre femei făcute de George Buhnici
Marian Godină, replică acidă după declaraţiile despre femei făcute de George Buhnici - Instagram - George Buhnici; Facebook - Marian Godină

Cunoscut pentru postările virale de pe Facebook, Marian Godină nu a stat mult pe gânduri şi a comentat scandalul provocat de George Buhnici. Proaspăt tată de fată, cel mai cunoscut poliţist din România a pus la zid remarcile controversate făcute în timpul interviului.

''Am scris de vreo două ori până acum despre aventurile mele ca proaspăt tată de fetiță, mi s-a părut amuzant de împărtășit cu voi stângăciile pe care le am în această nouă profesie, cea de tată. M-au amuzat foarte tare, ba chiar am râs, unele comentarii, majoritatea din partea altor tătici în care își povesteau peripețiile.

Deși nu am dorit în mod intenționat să o distorsionez, povestea e puțin diferită de realitate. Ce am povestit eu p-aici se întâmplă în câteva zeci de minute pe zi. Dacă a fi mafiot înseamnă să nu schimbi scutece, să nu împingi la căruț, să nu-i faci băiță bebelușului, să nu-i dai biberon, atunci nu-s mafiot. Apropos, nici nu-mi doresc să fiu mafiot.

Lăsându-mă pe mine la o parte și comentariile în care eram atât de lăudat pentru "eforturile" mele, vreau să vă spun că greul e dus de Georgiana, iar asta cred că e valabil în orice familie. Mama este baza, oricât de mult mi-aș dori eu să împart sarcinile în mod egal, ba chiar să mă ocup eu mai mult.

Pe acelaşi subiect

Mama duce cele nouă luni de sarcină, ea adoarme cu dureri lângă soțul neputincios, ea este cea care trece prin greul nașterii. Tot ea este cea care pune câteva kilograme în plus, eventual niște celulită pe coapse, spre disprețul vreunui bețivan aflat la mare "pentru a se uita după țâțe și buci."

Viața mamei se ramifică în două după naștere, iar tot timpul ei îi aparține copilului. Mamele merită toată aprecierea și respectul nostru, iar dacă vreodată le comentați mamelor voastre, să vă fie rușine, măgarilor care sunteți voi măgari! Valabil și pentru mine'', a scris Marian Godină pe contul său de Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

George Buhnici, prima reacţie după valul de critici

Vloggerul George Buhnici este în mijlocul unui scandal pe reţelele de socializare, în urma unui interviu pe care acesta l-a acordat direct de pe plaja Neversea. El a stârnit un val de critici şi este acuzat de misoginism, după ce a încercat să facă o glumă legată de aspectul soției sale, Lorena, care îi era alături, dar şi după ce le-a invitat pe fete "să meargă la sală", scrie Libertatea.

Realizatorul de conţinut pe social media a stârnit multe reacții negative în mediul online, după declarațiile controversate: ''Am venit să ne întâlnim cu prietenii, să ridicăm degetul mijlociu în fața pandemiei, să ne uităm acolo, în depărtare, la 60 de kilometri, și să ne bucurăm că nu suntem acolo și suntem aici și să ascultăm muzică bună'', a spus Buhnici în timpul interviului.

Imediat după aceste declaraţii, el a început să vorbească despre cum arată fetele care vin pe litoral și le-a criticat pe cele care nu au grijă de aspectul lor. ''Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine. Și nu aș vrea să mi se interpreteze, suntem la festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, mai mergeți pe la sală, fetelor!'', a spus vloggerul.

George Buhnici a dat imediat replică în urma acuzaţiilor: 

"Pedofilia este o crimă. Obezitatea, o problemă de sănătate publică. Sunt norocosul soț al unei femei frumoase, alături de care trăiesc de prin 2007. La cât mă pricep eu, femeilor le place să fie admirate, respectate, să primească flori și complimente. Să îi spui unei femei că arată mai tânără decât vârsta din buletin este ceea ce își doresc marea majoritate, mai ales după vreo 30 de ani. În cazul soției mele, chestia asta se vede. E meritul ei că se îngrijește iar asta m-a motivat și pe mine în ultimii ani să revin de la vreo 100 de kilograme spre o siluetă… normală.

Însă nu despre asta e scandalul zilei. Ci despre faptul că aș încuraja pedofilia și că aș fi misogin. Să le luăm pe rând.

Nu e prima dată când îmi complimentez soția că arată mult mai tânără. O fac constant, am făcut-o și acum vreo trei ani când am spus că arată ca o minoră într-o postare pe Instagram. Era evident o metaforă. Dacă o spune un comediant, e umor? Dacă o spun eu, de ce devine altceva decât o glumă, fie ea și de slabă calitate? Oricine mă cunoaște știe ce relație am cu soția și că nu încurajez pedofilia. Nu mă așteptam ca, din tot ceea spun și fac, o metaforă să aibă un astfel de succes după un interviu pentru un show de la TV. Interesant este că interviul nici nu a avut succes, nici pe TV și nici online, în prima săptămână după publicare. Acel interviu a fost reîncărcat parțial pe unele grupuri online și amplificat în ultimele două-trei zile. Crezi că sunt paranoic? Mai multe despre asta, la final.

Chestiunea de mai sus se leagă însă cu altceva ce am spus în acel interviu. Am criticat public expunerea obezității și celulitei. Nu sunt primul care spune că avem o epidemie de obezitate. O spun medicii și o vedem cu toții. În #IGDLCC am abordat subiectul de mai multe ori cu medici și nu numai. Sunt știri și la TV constant. Cei care încă mai avem curajul să vorbim deschis și să deranjăm corectitudinea politică exagerată trebuie să o spunem deschis. Obezitatea este o problemă națională.

O persoană obeză nu alege să fie obeză dar e treaba noastră ca societate să încurajăm, să motivăm și să punem presiune pentru ca o problemă de sănătate publică să nu devină noua normalitate. Da, am spus că fetele ar trebui să mai treacă pe la sală. Întrebați antrenorii de toate felurile câți copii mai ajung la sport. Am spus-o pe un ton sarcastic, cu ironie, pentru un show de TV și a deranjat. Dar e adevărat. De ce, însă, din tot ce fac și spun asta s-a transformat în scandal, chiar și cu întârziere? Cum a ajuns o emisiune de cancan atât de relevantă pentru caracterul meu? Ce se întâmplă cu mine de o vreme de apar la câteva luni cu câte un scandal în care aparent jignesc o categorie defavorizată?

Hai să vedem cine lansează însă aceste procese de imagine?

Anatomia lor este aproape identică. O bucată cu potențial se scoate din context apoi ajunge pe Reddit sau pe unele grupuri de facebook. Subiectul este apoi amplificat pe Twitter și facebook de conturi false până prinde tracțiune. Cu puțin noroc, după câteva zile subiectul devine interesant și pentru oameni reali. E o mlaștină și sună a paranoia dar oare este? M-am uitat la cei care au amplificat comentariile despre mine pe Twitter. Majoritatea au conturi fără nume și prenume și nu au mai comentat până acum în limba română.

O bună parte sunt conturi noi sau inactive care nu postează mai nimic cu lunile și anii, au sub 10 urmăritori dar dau like la subiecte controversate, pentru algoritm. Există printre aceste conturi unele mai active. Câțiva se declară deschis comuniști și luptă împotriva vestului. Sunt activi în discuții politice unde inflamează conversația cu opinii puternice. 99% din postările lor sunt în engleză. Câți dintre ei sunt însă oameni și câți sunt boți? Cine îi controlează? Până aflăm, rămâne valabilă regula cu lama lui Ockham. Răspunsul evident este de cele mai multe ori cel real.

Toate astea contează, pentru că un subiect amplificat și distorsionat online a ajuns în lumea reală. Dintre toate subiectele pe care le promovez în podcasturile mele, fix asta a ajuns suficient de important încât să-mi ceară punct de vedere televiziuni de știri. A fost suficient să ne distragă atenția?"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Marian Godină, replică acidă după declaraţiile despre femei făcute de George Buhnici: ''Să vă fie rușine, măgarilor care sunteți!''