Antena Meniu Search
x

Video Marile oraşe ale României s-au transformat în veritabile jungle urbane. Angajaţii primăriilor dau vina pe ploile din ultima perioadă

Marile oraşe s-au transformat într-o junglă urbană. În Bucureşti, buruienile au cotropit străzi şi trotuare, iar în Timişoara, capitală culturală europeană, iarba depăşeşte un metru şi jumătate înălţime. În Capitală, nici măcar copacii uscaţi nu au mai fost tăiaţi în ultimii doi ani. Angajaţii primăriilor dau vina birocraţie şi pe ploile din ultima vreme. Specialiştii ne recoamandă să evităm zonele cu vegetaţie mare din cauza căpuşelor şi şoarecilor.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 11.05.2023, 20:40

Vezi și

În loc de flori şi gazon în multe ronduri din Capitală cresc buruieni! În centrul oraşului, fix lângă Biblioteca Naţională situaţia nu este diferită. Iarba de aici măsoară mai bine de 50 de centimetri. Semnele care le interzic oamenilor să calce iarba sunt degeaba acum. Nimeni nu se aventurează printre buruieni.

Specialiştii ne recoamandă să evităm zonele cu vegetaţie mare din cauza căpuşelor şi şoarecilor

Buruienile au cotropit tot: străzi, trotuare, intrări la metrou. De întreţinerea spaţiilor verzi ar trebui să se ocupe administraţiile domeniului public din subordinea primăriilor. "Acolo unde administrăm noi, iarba este tăiată cu regularitate", a declarat Alin Drugău, director ADP Sector 2. "Peisagistii spun că trebuie să facem pajişti urbane, inflorate care previn creşterea buruienilor. Astăzi spatiul verde din Bucureşti este haotic dezvoltat", a declarat Andrei Coşuleanu, Act for Tomorrow. Nici arborii nu sunt tăiaţi cu anii. La vijelii puternice copacii sunt un pericol public.

Autorităţile locale se plâng că aşteaptă semnătura edililor de la Primăria Capitalei pentru a tăia sau toaleta copacii. "Până la momentul de faţă nu am primit niciun aviz", a declarat Victoriţa Gavril, şef birou horticultură ADP Sector 6. "Transmitem dosarele complete la fiecare solicitare si refuză in continuare sa semneze. Motivele invocate sunt ba că pozele sunt alb negru, ba că nu au timp, ba că sunt in lucru. Ultima găselniţă a fost că sunt in lucru, sunt pe biroul dumnealui si urmează să fie semnate. Pur şi simplu este un dezinteres total", a declarat Alin Drugău, director ADP Sector 2.

Un alt mare oraş al României, aceeaşi situaţie. Timișoara, capitală culturală europeană, îşi întâmpina turiştii în urmă cu o lună cu zeci de mii de lalele multicolore. Un alt parc din centru arată ca o junglă. Explicaţia autorităţilor? "Facem față cu greu, dar programul a fost suplimentat la 10 ore de lucru", a declarat Silviu Hălmăgean – director tehnic Horticultura. Specialiştii recomandă să evităm zonele cu iarba mare în această perioadă din cauza căpuşelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Marile oraşe ale României s-au transformat în veritabile jungle urbane. Angajaţii primăriilor dau vina pe ploile din ultima perioadă