Antena Meniu Search
x

Marinari români de pe nava Histria Ivory, răpiţi de piraţi, în Togo

Mai mulţi marinari români au fost răpiţi de pe nava Histria Ivory, aflată sub pavilion românesc, în apele Nigeriei.

Marinari români răpiţi de piraţi, în Togo

Mai mulţi marinari români au fost răpiţi de pe nava Histria Ivory, aflată sub pavilion românesc, în apele Republicii Togo.

Din primele informaţii este vorba despre 3 marinari, însă datele sunt încă în actualizare.

Marinari români răpiţi de piraţi, în Togo

Mai mulţi marinari români ar fi fost răpiţi de pe nava cu pavilion românesc Histria Ivory, în Lome, Togo. Atacul asupra navei româneşti a avut loc aseară, în jurul orei 20:00.

Compania care deţine nava a confirmat informaţia potrivit căreia nava a fost atacată de piraţi, iar mai mulţi marinari români ar fi fost răpiţi.

MAE a activat celula de criză şi confirmă răpirea a 3 români

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie 2019, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez", precizează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

MAE confirmă faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află trei cetățeni români.

"Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii de informații. Totodată, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, a fost activată Celula de Criză a MAE, care, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu", precizează MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Marinari români de pe nava Histria Ivory, răpiţi de piraţi, în Togo