Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Român plecat în concediu în Irlanda, pe cale să devină consilier local în Dublin (Video)

Marius Maroşan, un român care a plecat în Irlanda pentru o scurtă vacanţă, are acum şansa de a obţine un fotoliu de consilier local în Dublin. El este şi posesorul unei distincţiei "Good Citizen", acordată de primarul din Dublin, pentru implicare în comunitatea locală.

de Cristian Ionescu

la 23.05.2019 , 15:48

Marius Maroşan, un român care a plecat în Irlanda pentru o scurtă vacanţă, are acum şansa de a obţine un fotoliu de consilier local în Dublin. El este şi posesorul unei distincţii importante, "Good Citizen", acordată de primarul din Dublin, pentru implicare în comunitatea locală.

Începând cu o scurtă vacanţă, Marius Moroşan şi-a întemeiat o familie în Dublin, iar acum candidează ca independent pentru un post de consilier local.

Un român candidează ca independent pentru fotoliul de consilier local, în Dublin

Român plecat în concediu în Irlanda, pe cale să devină consilier local în Dublin (Video)
Vezi și

Marius Moroşan a ajuns în Irlanda cu gândul la o vacanţă, însă în scurt timp şi-a dat seama că îşi doreşte mai mult şi că oportunităţile de acolo îi pot fi favorabile. El a început să muncească cu jumătate de normă ca ospătar, într-un pub, ajungând să câştige în scurt timp, muncind doar 4 ore pe zi, după doar o săptămână, salariul pe care l-ar fi luat într-o lună, în România.

Timpul a trecut şi Marius Moroşan a început să se implice în viaţa comunităţii în care trăia, primind în 2016 şi distincţia "Good Citizen", din partea primarului din Dublinul şi Consiliului Local, pentru implicare în activităţi comunitare.

Curtat de partide, românul a ales să rămână independent şi dedicat comunităţii româneşti

Implicarea lui Marius Moroşan în activităţile comunitare a dus la depunerea candidaturii românului la alegerile locale din Irlanda, programate pentru 24 mai 2019. Mai mult, chiar irlandezii i-ar fi propus să candideze. El a fost curtat de partidele politice, însă a ales să rămână independent, gândindu-se la comunitatea de români din Irlanda, pe care ar vrea să o ajute.

"Fac parte dintr-un grup de lucru cu senatori din mai multe partide. Pe rând au încercat să mă convingă să mă înscriu în partidele lor, chiar înainte să îmi anunţ candidatura. Nu am vrut să se supere vreunul pe mine, aşa că am rămas apolitic. Când am decis să candidez, am vrut să continui munca pe care am făcut-o pană acum ca şi voluntar, făra a fi nevoit să urmez îndrumările sau indicaţiile unui partid politic, aşa că am decis să candidez independent”, a precizat Moroşan pentru romaniaexpres.com.

Chiar şi ambasadorul României în Irlanda, Manuela Breazu, l-a apreciat pentru iniţativa sa.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Român plecat în concediu în Irlanda, pe cale să devină consilier local în Dublin (Video)