Antena Meniu Search
x

Mărturia plină de groază a unuia dintre cei doi români împuşcaţi în Irlanda, de Anul Nou

Unul dintre cei doi români împuşcaţi în Irlanda, de Anul Nou, a oferit o mărturie plină de groază. Vasile Biţică nu ştie cum a scăpat cu viaţă după ce un glonte i-a perforat stomacul. Colegul lui de muncă, Ionuţ Datcu, a fost şi el împuşcat în piept, starea lui fiind gravă.

Unul dintre cei doi români împuşcaţi în Irlanda, de Anul Nou, a oferit o mărturie plină de groază. Vasile Biţică nu ştie cum a scăpat cu viaţă după ce un glonte i-a perforat stomacul. Colegul lui de muncă, Ionuţ Datcu, a fost şi el împuşcat în piept, starea lui fiind gravă.

Cei doi români lucaru la o pizzerie din Dublin, Pizza Mizzoni, iar la 20 de minute după miezul nopţii, pe 1 ianuarie, au fost împuşcaţi de un bărbat şi fiul lui. Vasile Biţică, 38 de ani, spune că va căuta un alt loc de muncă, deoarece este prea speriat să se întoarcă pizzerie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vasile a povestit că după ce a fost împuşcat, a reuşit să îl dezarmeze pe cel care a tras, chiar dacă sângera abundent: "Am vrut doar să îmi salvez viaţa, chiar mi-a fost frică, a amenințat că mă va ucide până la urmă, am simțit că nu am de ales."

Pe acelaşi subiect

Cum au fost împuşcaţi doi români în Irlanda, de Anul Nou

Vasile Biţică a mai povestit pentru sursa citată filmul atacului din pizzerie: "Lucram în bucătărie, iar următorul lucru pe care l-am auzit a fost: Dați-mi bani sau voi ucide pe toți. În acel moment fratele șefului avea o sticlă de șampanie și a aruncat-o spre atacator. El a deschis focul şi glonţul m-a lovit. Nu-mi amintesc cum s-a simțit, pentru că eram în șoc total când am văzut că sângele curgea din mine".

Atacatorul a fugit după ce Vasile şi Ionuţ l-au atacat. Vasile a încercat apoi să-şi ajute pe colegul, pe  Ionut, care se străduia să respire, dar a trebuit să se așeze şi el, după ce pierduse sânge.

Tânărul a adăugat că primul său gând a fost la familia sa, când sa trezit în spital: "Am luat repede legătura cu ei. Familia a crezut ca Irlanda este o ţară bună, civilizată, şi nu violentă, acum se tem pentru mine şi vor să mă întorc acasă."

Vasile a adăugat că vrea să rămână în Irlanda, dar fără un venit, va fi foarte dificil: "Viața mea va fi foarte dificilă, pentru că nu am nici o slujbă și nu am bani de închiriat. Nu am nimic".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Evenimente » Mărturia plină de groază a unuia dintre cei doi români împuşcaţi în Irlanda, de Anul Nou