Antena Meniu Search
x

Mărturiile şocante ale turiştilor din Israel care s-au răsturnat cu microbuzul în tunelul spre Salina Slănic

Vezi și

Turiştii din Israel care s-au răsturnat cu microbuzul în Salina Slănic vin cu mărturii şocante. Povestesc că şoferul avea viteză. Spun că a condus ca un teribilist deşi avea maşina plină ochi cu oameni.

A fost o cursă infernală prin subteran. 25 de turişti israelieni, dintre care 10 copii, se aflau în microbuzul care s-a răsturnat ieri în Salina Slănic. 17 persoane încă se mai aflau în spital, azi dimineaţă. 

Accidentul s-a petrecut la jumătatea tunelului care duce către salină. Din informaţiile adunate de la martori, şoferul ar fi intrat cu viteză prea mare într-o curbă. Una dintre roţi a atins un perete, moment în care microbuzul s-a răsturnat şi s-a izbit de celălalt perete al tunelului.

Din 2014, de când liftul s-a defectat, accesul în salină se face doar cu microbuzul. Dacă ascensorul cobora în două minute pentru a ajunge în subteran, cu autoturismul pierzi un sfert de ceas. La suprafaţă, însă, oamenii când ies se plâng de condiţiile improprii de transport.

O roată a ascensorului s-a rupt cu patru ani în urmă. Zece turişti s-au prăbuşit în gol, iar alţi 300 au rămas blocaţi în mină. De atunci liftul a rămas nefuncţional. Conducerea salinei vorbeşte vag despre o situaţie alarmantă. 

Constantin Melinte, director de dezvoltare al salinei:

Noi avem un studiu pentru a rezolva în mod integrat problema aceasta a transportului. Deocamdată este pe programul nostru.

Până atunci, transportul este asigurat doar de o singură companie. Patronul firmei de transport nu a fost de găsit, astăzi. Am dat în schimb de tatăl acestuia. Pune accidentul pe seama drumului periculos. 

E foarte greu acolo cu maşinile, în câteva luni de zile se fac praf. Nu mai rămân nimic din ele. Sarea aia e nenorocită, a explicat tatăl patronului.

Însă, organizatorul israelian, care a adus turiştii la salină, vorbeşte despre teribilism. 

Au ţipat la şofer: "condu cu atenţie, condu cu atenţie". Nu a ascultat. Conducea ca un nebun. Ţipau: "condu cu atenţie". Şi atunci accidentul s-a întâmplat, mărturiseşte coordonatorul de grup.

În spital a mai rămas o femeie lovită la cap. Toţi ceilalţi turişti se întorc în Israel, în timp ce în România, poliţiştii fac anchetă pentru vătămare corporală din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Mărturiile şocante ale turiştilor din Israel care s-au răsturnat cu microbuzul în tunelul spre Salina Slănic