Antena Meniu Search
x

Video Mărturii uluitoare ale tânărului care a împuşcat în faţă o minoră, cu un pistol cu bile. "Fata se uita ciudat la noi"

Caz şocant pe o stradă din Râmnicu Sărat. O adolescentă de 14 ani a fost împuşcată în faţă cu un pistol cu bile de un necunoscut. Tânăra a ajuns la spital, din fericire doar cu o rană superficială. Totul s-ar fi putut termina însă tragic. Astfel de incidente sunt tot mai dese pentru că aceste arme de tip airsoft sunt la îndemâna oricui: se vând la liber şi sunt considerate neletale. Dar au fost situaţii când aceste arme au ucis.

de Adrian Obreja

la 08.06.2023, 19:31

Vezi și

Pe imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede fata de 14 ani care se plimbă liniştită pe stradă cu un grup de prieteni. Câteva minute mai târziu, o maşină a oprit în dreptul lor. Cel care a tras îşi povesteşte senin fapta:

Atacator: Eram în maşină cu prietenii mei şi am intrat în conflict cu această fată urmând ca după să o intimidez, nu neapărat să o rănesc. Fata se uita ciudat la noi. Şi am tras cu acel pistol.

Un gest ce putea fi mortal

Viteza proiectilului poate ajunge şi la 220 de metri pe secundă, iar focul a fost tras de la o distanţă foarte mică. Bila de cauciuc s-a înfipt direct în arcada fetei. Speriată, copila s-a dus acasă să povestească ce i s-a întâmplat. Mama ei a sunat imediat la 112.

Localnic: O joacă de copii periculoasă.

Localnic: E ceva de strigat la cer. Nu e ceva omenesc. Ar trebui reglementată şi încă pedepsită aspru.

Fata a avut noroc şi scăpat doar cu răni uşoare.

Alexandru Boteanu, purtător de cuvînt Spitalul Municipal Rîmnicu Sărat: S-a prezentat la camera de gardă primiri urgenţe, chirurgiie. Prezenta o plagă punctiformă, arcadă sprâncenoasă dreapta. I s-au acordat îngrijri medicale la faţa locului şi nu a necesitat internare.

Tânărul care a deschis focul are 18 ani şi s-a ales cu dosar penal. Poliţiştii i-au confiscat arma. Pistoalele tip airsoft sunt considerate neletale şi pot fi cumpărate de oricine. Dar asta nu însemnă că nu sunt periculoase

Eugen Dima, specialist arme: Gradul de pericol îl măsurăm în funcția de nrgiape care o dezvoltă o armă. În general armele de airsoft sunt foarte slabe că energie. Dacă cineva dorește să mărească puterea, se poate face fără niciun fel de problemă. Întâlnirea între proiectil și un corp, suprafat moale a corpulu, poate fi varamatoare. Distanță este doar un factor. Dacă tu respecți regulile, totul este în regulă.

Viorel Călinescu, practicant airsoft: În funcţie de tipul replicii de airsoft şi de puterea acesteia, ele pot provoca răni destul de serioase. Acestea pot fi folosite doar în spaţiile special amenajate sau în poligoane. E lege! Cine o încalcă, riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei. 

Mai mult. Astfel de pistoale pot fi cumpărate din magazinele online. Sunt la preţuri de 250 de lei sau o mie şi ceva de lei. Pentru a le cumpăra nu e nevoie de autorizaţie, în schimb folosirea lor în spaţii publice este complet interzisă. Asta atrage de la sine un dosar penal.

Folosirea acestor arme în alte scopuri e deja fenomen

În Baia Mare, poliţiştii caută de câteva zile un lunetist care a terorizat oraşul. A tras în două maşini şi în geamurile unui magazin.

Raul Sabău, șofer: Dacă gemaul era deschis, putea să mă nimerească pe mine sau pe prietena mea şi la ora asta poate eram, Doamne fereşte, desfiguraţi.

În cazurile în care armele sunt încărcate cu bile de plastic sau cauciuc, deţinătorii nu necesită autorizare, dar dacă proiectilele sunt de sticlă sau de metal, pistoalele nu pot fi folosite fără aprobare de la poliţie.

În Suceava, un copil de 11 ani a ajuns la spital după ce a fost împuşcat, din joacă, în ochi de un tânăr de 17 ani. Iar luna trecută, un renumit medic ginecolog de la Maternitatea Polizu din Capitală şi-a pus capăt zilelor împuşcându-se cu o armă cu bile de cauciuc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Mărturii uluitoare ale tânărului care a împuşcat în faţă o minoră, cu un pistol cu bile. "Fata se uita ciudat la noi"