Antena Meniu Search
x

Mărturii dramatice după atacul de la mall-ul din Brăila: "Lăsaţi-mă că vreau să mor!" (Video)

Oamenii povestesc momentele dramatice prin care au trecut după ce un șofer drogat a intrat cu mașina în mall-ul din Brăila.

Marturii teribile de la atacul din mall-ul din Braila - Facebook/captura video

Oamenii povestesc momentele dramatice prin care au trecut după ce un șofer drogat a intrat cu mașina în mall-ul din Brăila.

Marius Parfenie, în vârstă de 20, din Brăila, a înjunghiat o persoană, apoi a furat o mașină și a intrat în plin în mulțimea de la un mall din Brăila.

În urma atacului său, șapte oameni, printre care doi copii, au fost răniți.

La spital au ajuns cinci persoane, respectiv bărbatul înjunghiat, doi pietoni răniți pe centură și alți doi răniți la mall.

Pe acelaşi subiect

Asistentă medicală: Tânărul a strigat că vrea să moară

Alina Lupașcu, o asistentă care se afla în mall la momentul atacului, a povestit că a acordat primul ajutor unora dintre victime și că s-a dus, în primă instanță, și spre tânărul drogat, deoarece acesta părea rănit.

"În momentul în care s-a auzit bubuitura, am ieşit afară, am văzut maşina, noroc că s-a oprit în stâlpul de la uşă şi l-au tras afară mai multe persoane care erau în jur. Voia să intre cu maşina în mall. În primă fază m-am dus la el pentru că l-am văzut plin de sânge şi am crezut că e victimă a accidentului şi avea halenă alcoolică şi zicea că vrea să moară. Lăsaţi-mă că vreau să mor! Am mers la victime, am făcut o mică evaluare, să văd care sunt cele mai grave, care sunt mai puţin grave. Între timp au ajuns şi echipajele de ambulanţă. Am acordat primul ajutor la victime şi s-au preluat în funcţie de prioritate", a povestit asistenta.

Femeia a adăugat că tânărul părea să fie și sub influența altor substanțe și că acesta ar fi fost bătut de oameni, deoarece a vrut să fugă.

"Şoferul avea halenă alcoolică, presupun că avea şi alte substanţe. Nu pot să vă zic cu certitudine pentru că asta iese doar la analize de laborator. Era și el rănit pentru că, în prima fază, s-a luptat să scape, să fugă, dar cei din jur l-au prins şi au trebuit să îl ţină cu forţa la pământ şi vă daţi seama că s-a mai răzbunat lumea pe el. Da, a fost lovit, da". 

Martor la atac: Dacă nu erau casele de marcat, intra direct în magazin

Un alt martor prezent la eveniment, Lucian Căprari, a declarat că zgomotul produs de mașina care s-a izbit în ușile de la intrarea în centrul comercial a fost extrem de puternic.

"Am crezut că a picat cineva, s-a întâmplat ceva, dar apoi a fost şi o rumoare şi m-am gândit că e ceva mai grav. M-am dus să văd ce se întâmplă. Poate pot ajuta. Îndreptându-mă spre una dintre intrările principale am văzut o maşină proptită în uşi. Am ieşit afară, am văzut un individ întins pe carosabil. Era fixat de nişte persoane. Ulterior am aflat că aceştia l-au scos din maşină cu forţa întrucât încerca să accelereze în continuare să treacă de uşi. Dacă nu erau casele de marcat chiar perpendicular, intra direct în magazin. Erau nişte stâlpi care l-au oprit", a povestit bărbatul.

Lucian s-a declarat șocat să vadă victimele atacului tânărului drogat.

"Trecând de acel grup de oameni, am văzut victimele. Acolo a fost partea mai şocantă. Am văzut o doamnă întinsă pe jos, un domn era în picioare, dar se bandaja că îi curgea sânge la picior şi un puţin mai încolo, la 5 metri era un grup de trei persoane printre care un copil pe care l-am văzut ulterior în ambulanţă", a precizat Lucian Căprariu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Mărturii dramatice după atacul de la mall-ul din Brăila: "Lăsaţi-mă că vreau să mor!" (Video)