Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile românilor prădați de hoți în Halkidiki. S-au furat mașini și bani în plină zi: "Mie mi-a luat 500 de euro și vreo 900 de lei"

Val de infracţiuni în Grecia, în care victime sunt turiştii români. Unei familii i-a fost furată maşina lăsată în parcarea hotelului, într-o staţiune din Halkidiki. În aceeaşi penisulă grecească, altor două familii le-au fost furaţi bani şi bunuri din interiorul maşinii, când se aflau la plajă. Deşi păgubiţii au anunţat poliţia elenă, niciun prejudiciu nu a fost recuperat. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 24.06.2024 , 19:31

Momentul în care este furată maşina unor români aflaţi în vacanţă într-o staţiune din Halkidiki, Grecia, a fost surprins de camerele de supraveghere.

Pe imagini se vede inclusiv momentul în care unul din hoţi intră în pensiunea unde dormeau proprietarii. Au escaladat un balcon şi au luat cu uşurinţă cheia de contact. Oamenii şi-au dat seama dimineaţa că au rămas fără autoturismul în care aveau şi actele, dar şi o importantă sumă de bani. 

Români prădați de hoți în Halkidiki, Grecia

Vezi și

Şi alţi români au fost prădaţi de hoţi, în aceeaşi peninsulă grecească. Au mers cu maşina la plajă, iar când s-au întors, şi-au dat sema că cineva le-a umblat în portbagaj.

Pe acelaşi subiect

"Mie mi-a luat 500 de euro şi vreo 900 de lei. M-am uitat pe cameră şi l-am văzut când a plecat de lângă maşina mea, avea ceva în buzunar şi a blocat!", a povestit un păgubit.

Imaginile de pe camerele de filmat montate în interiorul maşinii arată momentul în care hoţul deschide portbagajul şi începe să caute bani şi obiecte de valoare. Stă câteva secunde, suficient cât să găsească un portofel plin cu bani. Bărbatul închide apoi uşa şi pleacă în căutarea altei victime. 

"Poliţia a zis că timp de 6 ani acţionează! Mai mult ca sigur sunt din Salonic băieţii! E o persoană, cred că are 50 de ani, prosop, gentuţa dedesubt şi softul, chipul, cheia, nu ştiu ce e! A deschis maşina ca şi cum ar fi maşina lui", a povestit o victimă.

În acest caz, hoţii au folosit un dispozitiv de bruiat semnalul de la telecomanda maşinii. Portierele rămân descuiate, iar furtul devine o simplă formalitate.

Furturile se înmulțesc pe timpul verii în Grecia

Poliţiştii avertizează. Astfel de furturi se înmulţesc pe timpul verii, când turiştii sunt mereu pe grabă şi uită să-şi ia măsuri de precauţie.

"Atunci când mergem în vacanță, să ne asigurăm că am parcat într-un loc special amenajat, iar când părăsim mașină să nu lăsăm niciun bun la vedere. Sunt tentații pentru cei care se ocupă de astfel de lucruri", a precizat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt la Poliţia Română.

O soluţie ca să vă găsiţi maşina, în nefericitul caz în care vă este furată, este să aveţi ascuns în interior un dispozitiv de monitorizare prin GPS. Sau puteţi ascunde un telefon mai vechi cu cartelă şi roaming activat. În ambele situaţii, puteţi vedea în timp real unde vă este maşina şi cu ajutorul poliţiei o puteţi recupera.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » Mărturiile românilor prădați de hoți în Halkidiki. S-au furat mașini și bani în plină zi: "Mie mi-a luat 500 de euro și vreo 900 de lei"