Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Căldura infernală aprinde pădurile din Grecia. În Turcia, 14 oameni au murit după ce flăcările au mistuit casele

Europa traversează o vară de foc. Căldura infernală continuă să aprindă pădurile şi câmpurile din Grecia, iar în Turcia, 14 oameni şi-au pierdut viaţa după ce casele le-au fost mistuite de flăcări. Şi americanii se luptă cu temperaturile extreme. În unele părţi ale ţării a fost atât de cald, încât şi plimbările cu barca pe lac au fost restricţionate.

de Redactia Observator

la 22.06.2024 , 20:45

Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii în Grecia. În această după-amiază, două focare au izbucnit în Attica de Est. Autorităţile au cerut locuitorilor să-si părăsească locuinţele. Temperaturile care nu coboară sub 40 de grade Celsius şi vânturile puternice îngreunează munca echipelor de intervenţie.

Urmează sezonul uraganelor care va fi extrem de intens

Un pompier voluntar, în vârstă de 55 de ani, a murit luptându-se cu flăcările care au pus stăpânire pe regiunea Ilia. Locuitorii și-au petrecut noaptea în cimitir pentru a se proteja de flăcările îngrozitoare. În Turcia, zeci de hectare s-au făcut scrum si 14 persoane și-au pierdut viața. În timp ce unele ţări se sufocă într-un val de căldură timpuriu, altele sunt lovite de furtuni. O stațiune populară de pe litoralul din Mallorca a fost măturată de un "mini tsunami" . Imaginile arată turiști care aleargă sa se salveze încercând să găsească locuri mai înalte

Vezi și

În Elveţia, trei persoane au fost date dispărute după ce furtunile puternice au provocat mai multe alunecări de teren. Populara staţiune Zermatt este inaccesibilă, dup ce ploile abundente și topirea zăpezii au dus la revărsarea unui râu. Între timp, un val de căldură necruțător continuă să acopere şi cea mai mare parte a Statelor Unite. În Indiana temperaturile au atins un nivel record, iar in Ohio plimbarile pe lacuri au fost suspendate. După această perioadă de foc specialiştii avertizează că sezonul uraganelor va fi deosebit de intens. Vor fi cel putin 21 de furtuni violente între august și octombrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Căldura infernală aprinde pădurile din Grecia. În Turcia, 14 oameni au murit după ce flăcările au mistuit casele