Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile turiștilor blocați în telecabina de la Bâlea Lac. Misiunea de salvare a durat două ore: "Am fost speriaţi. Nu înţelegeam ce vorbeau oamenii"

Cinci turişti, printre care şi un copil de patru ani, au rămas blocaţi ieri în telecabina de la Bâlea Lac. A fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor pentru ca aceştia să fie coborâţi în siguranţă. Întreaga misiune a durat mai bine de două ore.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 07.03.2024, 08:44

Vezi și

Telecabina în care se aflau cei cinci turişti s-a oprit brusc, la 20 de metri înălţime, după ce s-a produs o defecţiune la instalaţia pe cablu.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Totul s-a întâmplat după ce senzorii de siguranţă ai liniei de telecabină au simţit tensiuni anormale în fir şi posibil elemente mişcătoare, de exemplu role blocate.

Primii care au intervenit au fost operatorii liniei de telecabină şi salvamontiştii, care au plecat pe schiuri de la Bâlea Lac spre turiştii blocaţi.

Dan Popescu, şef Salvamont Sibiu: Serviciul public Salvamont Sibiu a fost solicitat să intervină pentru preluarea a cinci turişti care au rămas blocaţi în telecabina de la Bâlea Lac. Momentan, persoanele blocate nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Pe acelaşi subiect

Oamenii au fost coborâţi rând pe rând, prin trapa din podeaua cabinei

Oamenii au fost coborâţi rând pe rând, prin trapa din podeaua cabinei, cu ajutorul corzilor de alpinism. În telecabină se aflau două turiste de cetăţenie franceză şi un cuplu de români, cu un copil de patru ani. Salvamontiştii i-au însoţit pe jos până la Bâlea Cascadă, acolo unde aveau maşinile parcate.

Turistă: La început am fost speriaţi pentru că nu înţelegeam ce vorbeau oamenii, pentru că nu vorbim română. Am aşteptat destul de mult, dar ne-am uitat la privelişte.

Turist: S-a oprit dintr-o dată telecabina şi domnul care ne însoţea s-a dus să constate. Cred că vreo două ore.

Turiştii pot ajunge iarna la Bâlea Lac doar cu ajutorul instalaţiei pe cablu 

Potrivit administratorilor instalaţiei de transport pe cablu reviziile se fac săptămânal, iar la ultima verificare nu au fost semnalate probleme. Telecabina, care funcţionează din anul 1976, traversează Valea Bâlea din Munţii Făgăraş pe o distanţă de 3.700 de metri şi urcă până la o altitudine de peste 2.000 de metri. Turiştii pot ajunge la Bâlea Lac doar cu ajutorul instalaţiei pe cablu, deoarece Transfăgărăşanul este închis iarna. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Mărturiile turiștilor blocați în telecabina de la Bâlea Lac. Misiunea de salvare a durat două ore: "Am fost speriaţi. Nu înţelegeam ce vorbeau oamenii"