Antena Meniu Search
x

Mascații au dat buzna în palatul stil Versace al unor interlopi cămătari din Iași: "Intrăm?" (video)

Mascații au dat buzna în palatul stil Versace al unor interlopi cămătari din Iași: "Intrăm?", s-au întrebat între ei polițiștii, după ce au bătut la ușă. 

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 17.06.2020, 11:17

  • Patru suspecți au fost ridicați și duși la audieri.
  • Cămătarii dădeau bani împrumut cu peste 100% dobândă.

Mai mulți interlopi din Iași au fost ridicați de mascați și duși la audieri, marți. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) împreună cu luptătorii de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) și jandarmii, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat mai multe percheziții în localitățile Dancu, Ciurea și Grajduri din Iași.

Un afacersit turc din Iași a cerut 35.000 de euro împrumut de la cămătari și după ce le-a dat înapoi aproape dublul sumei, interlopii nu au fost mulțumiți și i-au mai cerut și alți bani, după ce l-au amenințat.

Procurorii ieșeni au afirmat ieri că, în dosar, se fac cercetări pentru șantaj, camătă și complicitate la șantaj. Conform anchetatorilor, cinci persoane au calitatea de suspecți în cauză.

"În cursul lui 2019, V.A. a împrumutat cu dobândă persoanei vătămate A.M.D., care are un stand comercial într-un complex din municipiul Iași, în tranșe, în total, suma de 35.000 de euro. Ulterior, deși a primit de la aceasta suma de peste 60.000 de euro, prin diverse metode de constrângere (amenințări, hărțuiri), i-a cerut persoanei vătămate să îi achite sume în contul celor 35.000 de euro.", a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, citat[ de BZI.

Pe acelaşi subiect

Potrivit acesteia, nefăcând față la plățile respective, în aprilie 2019, victima a împrumutat de la o altă persoană, D. S. și de la mama acestuia, L.S., suma de 50.000 de lei, cu o dobândă de 10.000 de lei. Pentru că nu a mai avut cum să plătească, afaceristul turc nu a mai rezistat presiunilor și a mers la Poliție.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Ulterior, aceștia din urmă au folosit metode de constrângere (amenințări, hărțuiri), pentru ca persoana vătămată să le achite în continuare sumele datorate și dobânzile convenite. Au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară. Cu această ocazie, au fost ridicate valori și bunuri pentru completarea probatoriului și recuperarea prejudiciului.", a mai menționat Monica Palaghia.

Conform acesteia, au fost duse la audieri patru persoane, respectiv trei suspecți și un martor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Mascații au dat buzna în palatul stil Versace al unor interlopi cămătari din Iași: "Intrăm?" (video)