Antena Meniu Search
x

Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA, vandalizate de protestatarii care au încercat să intre cu forța în Parlament

Protestatarii care au intrat în curtea Parlamentului au vandalizat două mașini ale ambasadorilor Japoniei și SUA, în timpul încercării de a intra în clădire, potrivit surselor Observator.

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 17:04

Inquam Photos / Octav Ganea Vezi și

UPDATE 15:40 - „Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparține a fost avariat în timpul protestului de astăzi din București. La acest moment, nu sunt disponibile informații suplimentare”, a transmis biroul de presă al Ambasadei SUA. Comunicatul vine la scurt timp după ce ministrul de Interne, Lucian Bode, a susținut că nu a fost avariată nicio mașină a corpului diplomatic.

Știre inițială: Aproximativ 100 de persoane care protestează faţă de introducerea certificatului verde au intrat în curtea Parlamentului și au forțat intrarea în clădire. Aceștia ar fi vandalizat mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România, aflate în curtea Senatului, potrivit unor informații obținute pe surse de Observator.

Ambasadorul SUA a avut o întâlnire cu președintele Senatului, Florin Cîțu, care ulterior a plecat și a contramandat întâlnirea cu ambasadorul Japoniei. 

Și alte autoturisme au fost vandalizate, în curtea Parlamentului. Protestatarii au desenat cu spray pe caroseriile maşinilor diferite mesaje, precum ”Hoţi” şi ”Asasini!”.  

Pe acelaşi subiect

În tot acest timp, co-președintele AUR George Simion și unul dintre organizatorii protestului a acuzat că șoferii parlamentarilor au arătat semne obscene către protestatari și de aceea a escaladat conflictul 

Claudiu Târziu, celălalt președinte AUR, a acuzat la rândul său că este vorba de o diversiune ca formațiunea AUR să fie scoasă vinovată. „Este o diversiune. Au fost lăsați să intre în Parlament, pentru a putea fi reprimați și pentru a se spune că partidul AUR ia cu asalt Parlamentul României. Este o prostie, nu așa se rezolvă o diversiune a autorităților”, a declarat Claudiu Târziu.

Jandarmeria, în dialog cu protestatarii de la Palatul Parlamentului

Echipe specializate ale Jandarmeriei discută, marţi, cu protestatarii de la Palatul Parlamentului care au pătruns în curtea instituţiei, forţele de ordine încercând să-i convingă să părăsească această zonă.

În legătură cu pătrunderea unor persoane în curtea Palatului Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. 

Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. 

Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, a anunțat Jandarmeria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA, vandalizate de protestatarii care au încercat să intre cu forța în Parlament