Antena Meniu Search
x

Momentul incredibil în care protestatarii AUR iau cu asalt curtea Parlamentului și forțează intrarea în clădire. VIDEO

Protestul AUR de la Palatul Parlamentului a degenerat. Manifestanții au reușit să intre în curtea instituției, după ce una dintre porțile de la intrare s-a rupt. SPP a blocat intrările în Parlament. 

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 17:04

Vezi și

 Aproape 1.000 de persoane protestează, marți, la Parlament față de introducerea certificatului Verde. La un moment dat, demonstrația a degenerat, iar sute de protestatari au forțat intrarea în curtea instituției. Ofițerii SPP au blocat intrările în clădire. 

George Simion a mers la protestatari și i-a rugat să părăsească curtea Parlamentului. Acesta a îndemnat la un protest pașnic și a făcut apel la șoferii parlamentarilor să nu mai arate semne obscene. „Un șofer al unui parlamentar a arătat semne obscene către protestatari ca să îi incite”, a spus Simion.

„Noi nu stăm de vorbă cu proștii, așa a spus Solomon de la PSD... Șoferii parlamentului să nu mai arate scene obscene... voi nu cedați la presiuni, toată lumea să fie pașnică”, le-a spus protestatarilor, George Simion, co-președintele AUR.

De asemenea, co-președintele AUR Claudiu Târziu le-a cerut celor care au venit la îndemnul AUR să facă un pas în spate, acuzând că este vorba de o diversiune ca formațiunea AUR să fie scoasă vinovată. „Este o diversiune. Au fost lăsați să intre în Parlament, pentru a putea fi reprimați și pentru a se spune că partidul AUR ia cu asalt Parlamentul României. Este o prostie, nu așa se rezolvă o diversiune a autorităților”.

Pe acelaşi subiect

Oamenii nu poartă măști de protecție și nu respectă regula privind distanțarea socială. Ei au steaguri și scandează împotriva certificatului verde și a restricțiilor COVID.

Potrivit surselor Observator, mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate de către protestatari, in curtea Senatului. Ambasadorul SUA a avut întâlnire cu președintele Senatului. Apoi, Florin Cîțu a plecat de la Senat, iar întâlnirea cu ambasadorul Japoniei nu a mai avut loc.

Unii protestatari se plâng că în curte s-a stropit cu spray lacrimogen. Jandarmii însă spun că nu au fost folosite mijloacele din dotare.

Precizările Jandarmeriei

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a declarat că până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. De asemenea, jandarmeria face apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine.

Circulaţia a fost blocată în zona protestului, iar Brigada Rutieră a dispus restricţionarea traficului rutier pe bulevardul Naţiunile Unite, segmentul de drum cuprins între strada B.P. Haşdeu şi bulevardul Libertăţii, precum şi pe banda I de circulaţie de pe Calea 13 Septembrie dinspre bulevardul Libertăţii către Hotel Marriot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Momentul incredibil în care protestatarii AUR iau cu asalt curtea Parlamentului și forțează intrarea în clădire. VIDEO