Antena Meniu Search
x

Video Protestatarii împotriva legii certificatului verde au forțat intrarea în Parlament. AUR acuză o diversiune: Șoferii demnitarilor au arătat semne obscene ca să incite

Un protest are loc, marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Traficul este restricționat pe Bd. Libertății și pe Bd. Națiunile Unite. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni.

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 17:03

Vezi și

UPDATE 13:25: Guvernul României a reacționat față de evenimentele de la Palatul Parlamentului. “Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituție, dar acesta trebuie să fie pașnic și să se încadreze în limitele legii. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne și i-a cerut să protejeze integritatea instituțiilor statului, aplicând legea și descurajând orice tip de violență, având ca prioritate protejarea românilor”, a transmis Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

UPDATE 13:00: Protestatarii care au intrat în curtea Parlamentului au vandalizat două mașini ale ambasadorilor Japoniei și SUA, în timpul încercării de a intra în clădire, potrivit surselor Observator. Aproximativ 100 de persoane care protestează faţă de introducerea certificatului verde au intrat în curtea Parlamentului și au forțat intrarea în clădire. Aceștia ar fi vandalizat mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România, aflate în curtea Senatului, potrivit unor informații obținute pe surse de Observator.

UPDATE 12:10: Co-președintele AUR Claudiu Târziu le-a cerut celor care au venit la îndemnul AUR să facă un pas în spate. Nu a făcut nimeni și le-a spus că în cazul ăsta să își asume consecințele, el acuzând că este vorba de o diversiune ca formațiunea AUR să fie scoasă vinovată. „Este o diversiune. Au fost lăsați să intre în Parlament, pentru a putea fi reprimați și pentru a se spune că partidul AUR ia cu asalt Parlamentul României. Este o prostie, nu așa se rezolvă o diversiune a autorităților”, a declarat Claudiu Târziu.

George Simion a mers la protestatari și i-a rugat să părăsească curtea Parlamentului. Acesta a îndemnat la un protest pașnic și a făcut apel la șoferii parlamentarilor să nu mai arate semne obscene. „Un șofer al unui parlamentar a arătat semne obscene către protestatari ca să îi incite”, a spus Simion.

Pe acelaşi subiect

Jandarmeria face apel la dialog

„În legătură cu pătrunderea unor persoane în curtea Palatului Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. 

Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. 

Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, a anunțat Jandarmeria.

UPDATE 12:00: Câteva sute de persoane au forțat intrarea în Palatul Parlamentului. Ofițerii SPP au blocat intrările în instituție.

UPDATE 11:00: Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că certificatul verde este o necesitate pentru a controla răspândirea virusului, iar astfel de evenimente la care participă oameni care nu cred în existența virusului și nu respectă măsurile de protecție „devin focare de răspândire”.

 „Parlamentul e suveran și va decide cum va fi adoptată legislația”, dar că este nevoie de măsuri, mai ales în contextul răspândirii variantei Omicron, „Noi nu putem să zicem: lăsăți că va fi bine: Nu merge așa, trebuie anumite măsuri, ca să păstrezi un echilibru între măsurile sanitare și impactul economic, care trebuie să fie cât mai mic posibil”, a spus Arafat.

George Simion a declarat într-o intervenţie live pe Facebook că sunt aşteptaţi zeci de mii de români, din toată ţara, la acest protest şi că mulţi se află pe drum. Protestul a fost anunţat pentru ora 9.00 însă mulţimea s-a adunat încă de la ora 8.00 în faţa Parlamentului. 

Protestatarii strigă ”Libertate”, ”Venim peste voi” ”Jos criminalii” şi poartă steaguri, cerând ca certificatul verde să nu fie introdus. 

Mesajul lui George Simion

Copreşedintele AUR spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul ”Libertate fără certificate”. ”Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a arătat el. 

”Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a mai afirmat George Simion. 

Traficul rutier, restricționat pe bulevardul Națiunile Unite 

Ca urmare a desfășurării unei manifestații publice, Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot.

Brigada Rutieră le solicită șoferilor să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri.

De asemenea, pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Protestatarii împotriva legii certificatului verde au forțat intrarea în Parlament. AUR acuză o diversiune: Șoferii demnitarilor au arătat semne obscene ca să incite