Antena Meniu Search
x

Max, câine pensionar în grad de cavaler

Trei ani a fost vedeta Paradei de 1 Decembrie. De mai bine de 6 ani îşi serveşte cu pasiune ţara. În teatrele de operaţii şi în bazele Armatei Române.

Vezi și

Trei ani a fost vedeta Paradei de 1 Decembrie. De mai bine de 6 ani îşi serveşte cu pasiune ţara. În teatrele de operaţii şi în bazele Armatei Române.

Chiar dacă are vârsta unui copil în clasa întâi, trebuie să se retragă. Max, specialistul în detectarea de materiale explozive, a dovedit tot ce-a putut. Acum, a obosit. Aşa că se pensionează.

A dovedit tot ce-a fost posibil. A detectat bombe, şi-a protejat partenerul, a luptat alături de camarazii săi în teatrele de operaţii. dar anii au trecut. Şi Max, a îmbătrânit.

Plutonierul Major Valentin Roşioară şi-a cunoscut partenerul cu blană când avea doar câteva luni. L-a dresat şi l-a îngrijit cum a ştiut el mai bine şi Max, i-a oferit tot devotamentul lui.

Vizibil mai lent, Max face tot posibilul să îşi mulţumească partenerul. Am încercat şi noi să îi testăm reflexele.

Şi un altul l-am dus la peste 200 de metri distanţă. Apoi, am dat drumul la cronometru.

Atunci când detectează substanţele periculoase, Max nu are voie să le atingă. Trebuie doar să îşi atenţioneze conductorul prin poziţia şezi.

În mai puţin de 3 minute Max a găsit substanţele. Chiar dacă pare încă să aibă instinctele şi abilităţile necesare pentru a-şi face bine treaba, procedura militară spune că nu trebuie să rişte. Aşa că Max va primi actele de pensionare în câteva zile.

Acolo îşi va duce bătrâneţea în linişte şi fără stres, dar. departe de partenerul lui.

Activitatea unui câine soldat în armată este de 5, maximum 6 ani. Apoi, fiecare conductor primeşte un alt partener de antrenament şi luptă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Max, câine pensionar în grad de cavaler