Antena Meniu Search
x

McDonald’s testează capacele fără paie - o nouă modalitate de a proteja mediul înconjurător

La fel ca McRib, paiele ar putea fi istorie la McDonald’s. Lanțul a început să testeze capace fără paie în unele orașe din SUA, ca parte a unui efort de mai mulți ani de a face ambalajele sale mai ecologice.

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 20:44

McDonald’s testează capacele fără paie - o nouă modalitate de a proteja mediul înconjurător - Profimedia

"Aceste capace ajută la optimizarea ambalajelor noastre și la eliminarea utilizării materialelor plastice mici, doar un exemplu dintre numeroasele soluții pe care le analizăm ca parte a angajamentului nostru global continuu de a reduce deșeurile", a declarat un purtător de cuvânt al companiei McDonald’s într-un comunicat.

Capacele din plastic au o clemă de tragere pentru a preveni vărsarea băuturii. Mecanismul este simplu, prevăzut cu o clapetă, asemănătoare cu capacul "ceștilor pentru sorbire" de la Starbucks, care a fost folosit în ultimii trei ani.

Restaurantul Business Online, care a observat pentru prima dată noile capace McDonald’s, a observat că acestea erau testate în Minneapolis. Clienții pot solicita în continuare un pai dacă este necesar, se arată în raport, potrivit CNN.

Unele jucării Happy Meal, schimbate cu jucării 3D din hârtie

În ultimii câțiva ani, lanțurile de fast-food în special au încercat să găsească modalități de a reduce deșeurile și de a deveni ecologice. În special, paiele de plastic duc la creşterea poluării oceanelor și microplasticele dăunează vieții sălbatice marine.

McDonald's și-a stabilit un obiectiv în 2018, acela de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră de la birourile și restaurantele sale cu 36% între 2015 și 2030. În 2021, lanțul a schimbat unele dintre jucăriile din plastic Happy Meal cu jucării 3D din hârtie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » McDonald’s testează capacele fără paie - o nouă modalitate de a proteja mediul înconjurător