Antena Meniu Search
x

Video Medic din Braşov, condamnat după ce le-a cerut şpagă bolnavilor. Câţi bani lua pentru o operaţie pe cord

Un cunoscut medic din Braşov a fost condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare pentru că ar fi luat şpagă. Chirurgul cardiovascular Sorin Baloş ar fi fost surprins de anchetatori în flagrant, în timp ce primea 8.000 de lei de la rudele unui pacient operat, după ce anterior, ar mai fi primit alţi 2.000 de lei. Flagrantul a avut loc la începutul lunii noiembrie, în anul 2021, într-o clinică privată din Braşov. Decizia judecătorilor de la Tribunalul Braşov nu este definitivă. 

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 07:54

Vezi și

Chirurgul cardiovascular Sorin Baloş a fost condamnat, de Tribunalul Braşov, pentru luare de mită de la patru pacienţi, el primind 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 4 ani. Acesta ar fi fost surprins de anchetatori luând 8.000 de lei de la rudele unui pacient operat, după ce, anterior, ar mai fi primit 2.000 de lei.

Banii ceruţi şpagă de medicul chirurg

"Condamnă pe inculpatul Baloş Sorin la pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (3 acte materiale, privind pe pacienţii ***). În baza art. 62 C.pen., aplică inculpatului, pe lângă pedeapsa închisorii, şi pedeapsa amenzii penale în cuantum de 14.000 lei (200 zile amendă x 70 lei /zi). În baza art.66 alin.1 lit. a, b, g Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a mai exercita profesia de medic în unităţile spitaliceşti de stat, cu excepţia situaţiilor de urgenţă pe o perioadă de 1 an, în condiţiile prevăzute de art.68 Cod penal. În baza art. 65 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a mai exercita profesia de medic în unităţile spitaliceşti de stat, cu excepţia situaţiilor de urgenţă ), pe durata şi în condiţiile prevăzute de art.65 alin.3 Cod penal. 2", se menţionează în hotărârea Tribunalului, publicată pe portalul instanţelor.

Chirurgul braşovean a fost prins în flagrant la începutul lunii noiembrie 2021, într-o clinică privată din Braşov, în timp ce lua mită pentru o operaţie pe cord deschis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Medic din Braşov, condamnat după ce le-a cerut şpagă bolnavilor. Câţi bani lua pentru o operaţie pe cord