Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru medicul Mihai Lucan

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au prelungit cu încă 30 de zile măsura arestului la domiciliu pentru Mihai Lucan

de Redactia Observator

la 03.02.2018 , 16:58

Măsura arestului la domiciliu, prelungită cu 30 de zile pentru medicul Mihai Lucan - Sursă: Hepta

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au prelungit cu încă 30 de zile măsura arestului la domiciliu pentru fostul manager al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Mihai Lucan, vizat într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de peste cinci milioane de lei.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Medicul Mihai Lucan se află în arest la domiciliu din 12 ianuarie, printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care a decis atunci înlocuirea măsurii controlului judiciar.

Articolul continuă după reclamă

În această săptămână, deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a scos la iveală acest caz, făcând mai multe plângeri împotriva lui Mihai Lucan, a mers din nou la DIICOT, spunând că are dovezi că medicul a făcut trafic cu organe la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

"Am adus în faţa procurorilor noi probe zdrobitoare despre traficul de organe practicat de Mihai Lucan şi mafia lui. Chiar în interiorul Institutului de Urologie şi Transplant Renal există registre medicale care atestă faptul că domnul Herlea şi domnul Ivaşcu şi-au vândut rinichii. Mai mult, profesorul Lucan a minţit în faţa anchetatorilor, spunând că acei pacienţi, pentru că aşa erau consideraţi în clinică, ar fi intrat cu afecţiuni urologice. De fapt, s-au întocmit nişte acte false, nişte diagnostice false, care ascundeau de fapt adevărata intenţie a profesorului Lucan, adică aceea de a lua acei rinichi şi de a-i trafica la cetăţenii străini pe care i-a indicat Iulian Iacob în autodenunţul din 2005”, a susţinut Ungureanu.

El a susţinut că la Institutul de Urologie şi Transplant Renal au existat şi cazuri de trafic cu organe de la donatori aflaţi în moarte cerebrală.

În 21 decembrie, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu – Sânpătreanu, şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. În 22 decembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi a fiului acestuia, hotărând să fie plasaţi sub control judiciar. Decizia a fost contestată de procurori.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Sursă: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru medicul Mihai Lucan