Antena Meniu Search
x

Cercetătorii de la Universitatea din Utrecht ar putea dezvolta primul medicament anticoronavirus

Reprezentanții Universității din Utrecht, Olanda, au anunțat că echipa de cercetători a universității, condusă de Chunyan Wang, pregătește dezvoltarea primului medicament anticoronavirus.

de Redactia Observator

la 16.03.2020, 16:53

Cercetătorii de la Universitatea din Utrecht, aproape de a dezvolta un medicament anticoronavirus
Cercetătorii de la Universitatea din Utrecht caută o soluție pentru combaterea coronavirusului - Rai News
  • Cercetătorii de la Universitatea din Utrecht ar putea dezvolta primul medicament anticoronavirus
  • Dezvoltarea medicamentului, considerată variantă mai rapidă de a combate pandemia decât dezvoltarea unui vaccin

Reprezentanții Universității din Utrecht, Olanda, au anunțat că echipa de cercetători a universității, condusă de Chunyan Wang, pregătește dezvoltarea primului medicament anticoronavirus.

Ar fi, în fapt, o dezvoltare a unui medicament folosit împotriva virusului Sars și la care echipa de cercetători lucra încă de dinainte de apariția oficială a virusului Covid-19 sau Sars 2 ori a coronavirusului.

Conform Rai News, noul medicament recunoaște proteina de care coronavirusul se folosește pentru a ataca celulele respiratorii ale omului.

Studiile efectuate până acum arată că, asimilat proteinei respective, anticorpul monoclonal aflat în medicamentul respectiv blochează acțiunea coronavirusului de a se atașa și a penetra celulele respiratorii, împiedicând astfel înmulțirea celulelor afectate de coronavirus.

Cercetătorii sunt convinși că anticorpul monoclonal are un efect important pentru tratarea și prevenirea infectării cu coronavirus.

Totuși, cercetările vor mai continua pentru o perioadă de câteva luni în special pentru a vedea cât de eficient poate fi medicamentul și ce efecte secundare implică.

Chiar și așa, se consideră că această variantă ar putea combate mai rapid cazurile de infectări cu coronavirus decât dezvoltarea unui vaccin.

Cercetătorii de la Universitatea din Utrecht trebuie să convingă și reprezentanții uneia sau mai multor companii din industria farmaceutică să producă la scară largă medicamentul respectiv, după efectuarea tuturor testelor necesare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cercetătorii de la Universitatea din Utrecht ar putea dezvolta primul medicament anticoronavirus