Antena Meniu Search
x

Video Medicamentele care pot provoca un rezultat pozitiv la drugtest. Un produs cunoscut este folosit zilnic de români

Atenție, şoferi! Puteţi rămâne fără permis dacă sunteţi răciţi şi luaţi medicamente să scăpaţi de tuse ori de nasul înfundat. Analizele făcute de medicii legişti arată că medicamentele pentru tratarea răcelii sau alergiilor pot da rezultat fals pozitiv la testul antidrog.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 10.01.2024, 17:06

Vezi și

Un raport emis de Consiliul Superior de Medicină Legală avertizează că şoferii care iau medicamente pentru răceală, diabet sau alergii riscă să aibă un rezultat fals pozitiv dacă sunt testaţi cu aparatele drugtest, asta până când se analizează probele de sânge şi se clarifică lucrurile dar asta poate să dureze chiar şi câteva luni.

Medicamentele frecvent folosite care oferă un rezultat pozitiv

Potrivit legii, permisul rămâne suspendat până când probele de laborator vor stabili că şoferul în cauză nu a consumat droguri. Sunt medicamente care pot genera un rezultat fals pozitiv, referindu-ne în special la picăturile nazale, la medicamentele pentru tuse ori la antibiotice. Dacă analizăm cifrele de anul trecut constatăm că peste 40% dintre rezultatele pozitive care au fost afişate de aparatele drugtest nu au mai fost confirmate şi de analizele de sânge.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vorbim de peste 1.000 de şoferi care au rămas în primă fază fără permis pe motiv că au ieşit pozitivi la aparatele drugtest deşi ei nu consumaseră nimic interzis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Medicamentele care pot provoca un rezultat pozitiv la drugtest. Un produs cunoscut este folosit zilnic de români