Antena Meniu Search
x

Video Alimentele banale care pot provoca un rezultat pozitiv la drugtest. "Mi-a dat o listă, ai grijă când te urci la volan!"

Atenţie la mac, brânză sau apă tonică - pot să îţi facă probleme mari dacă te opreşte poliţia. Ele influenţează testul anti-drog şi ai putea să te trezeşti inclus în categoria consumatorilor de stupefiante dacă ai mâncat covrigi ori salată grecească.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 27.12.2023, 19:44

Vezi și

Şoferii au grijă, de obicei, să nu bea înainte să conducă, dar puţini ştiu că şi mâncarea le poate face probleme dacă sunt opriţi de poliţie. Prăjiturile sau covrigii cu mac sunt în top, dar lista este lungă.

Marius Chipurici, toxicolog: Macul, papaver somniferum, conţine alcaloizi fenantrenici şi izochinolinici, asemănători cu cei de opiu şi atunci la testul drugtest apar cum că s-ar fi consumat opiacee, adică morfină, heroină, codeină. Dacă luăm un energizant, acolo există tot felul de structuri: taurină, derivaţi asemănători cu amfetamina şi iese pozitiv la substanţe stimulante ale sistemului nervos central de felul anfetaminelor. Brânzeturile conţin un aminoacid foarte important şi are o structură asemănătoare, cu amfetamina şi poate să iasă.

Andreea Petrescureporter Observator: Chiar şi dacă am băut apă tonică putem ieşi pozitiv la un drugtest pentru că aceasta conţine chinină, un produs care influenţează aparatul de testare.

În cazul acesta, salvarea este testul de sânge care arată clar dacă subiectul a consumat droguri. Aceeaşi analiză nu te mai salvează, însă, dacă ai luat medicamente uzuale, care apar ca stupefiante şi la investigaţiile toxicologice.

Pe acelaşi subiect

Cristian Paparău, medic legist: Este contraindicat să conducem atunci când ne aflăm sub influenţa acestor substanţe, cum ar fi substanţele folosite în terapia psihiatrică, benzodiazepine şi barbituricele precum şi substanţele care se folosesc de obicei în terapia durerii / aceste antialgice / 02.16 şi mai sunt produsele antitusive.

Atenţie şi la dulciurile cu alcool

Oficial, nu există lista cu alimente înşelătoare la testul antirog. Fiecare se descurcă cum poate.

Şofer: Ştiu de mac, într-adevăr, că poate da anumite rezultate pozitive, ştiu că unele medicamente dar nu aş şti cu adevărat o listă. Dacă am şti cu exactitate sau în lege s-ar specifica exact care sunt alimentele, care sunt băuturile, care sunt medicamentele poate că m-aş gândi înainte să iau ceva. S-at putea să mâ gândesc de două ori dacă am mâncat ceva în acea zi.

ŞoferŞtiu de medicamente, am o listă de la un văr de-al meu care a lucrat în domeniul sanitar. Mi-a dat o listă, ai grijă când te urci la volan!

Toxicologii recomandă să fim atenţi şi la dulciurile cu alcool, salata cu mult oţet şi apa de gură - ele pot influenţa testele de alcool pe care le fac poliţiştii şoferilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Alimentele banale care pot provoca un rezultat pozitiv la drugtest. "Mi-a dat o listă, ai grijă când te urci la volan!"