Antena Meniu Search
x

Medici acuzaţi că nu ajută o bătrână de 81 de ani, bolnavă de Covid, la Cluj

O familie din Cluj acuză medicii că nu îi acordă ajutor mamei lor bolnave de COVID-19. Cu mâinile rupte, femeia de 81 de ani, stă neputincioasă pe un pat de spital. O poveste dezvăluită în exclusivitate de Observator. Nu e prima situaţie de acest fel. Vineri v-am prezentat cazul unui bătrân ţinut în condiţii groaznice la Ploieşti.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 22.08.2020, 20:42

Vezi și
  • Bătrâna de 81 de ani are mâinile rupte.
  • Medicii neagă acuzaţiile aduse de familia pacientei.

Fiica pacientei: Aseara mi-a zis ca de doua zile nu a fost la baie. E foarte slabita, nu se poate ridica nici la marginea patului. Infirmiera, asistenta, nu stiu cine a fost in salon si zis mama: "domnisoara, dar nu ma duci la baie?" "Dar sa nu-mi spui, doamna, ca vrei sa faci baie".

Cu vocea tremurând, fiica femeii de 81 de ani povesteşte cum ar fi tratată propria mamă de cadrele medicale din Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca. Bătrâna are mâinile rupte şi depinde de asistente atât pentru a se hrăni, cât şi pentru a merge la toaletă. Mâna de ajutor se lasă însă aşteptată. Unde mai pui că femeia a fost diagnosticată cu COVID-19, aşa că nu poate primi sprijin nici de la familie.

Fiica pacientei: Vin si ii iau mancarea. Pleca cu mancarea fara sa intrebe: “de ce n-ai mancat, hai sa te ajut sa mananci”. Nici macar nu intreaba: “doamna, sa nu-ti pun apa in sticla sau hai sa te ajut sa bei un pic de apă”. I s-a terminat apa din sticla.

Disperaţi, copiii femeii au început să dea telefoane la diferite instituţii, pentru a cere ajutorul. Cazul a ajuns inclusiv la prefect.

Fiul pacientei: Sunt revoltati ca de ce am sunat noi la DSP si ca ei, oricum, isi fac ei treaba. Stati, ma, un pic, ma, ca nu va faceti voi treaba cum vreti voi!

Medicul care o are în îngrijire recunoaşte că nu se pot ocupa în permanenţă de toţi pacienţii, dar şi că femeia a refuzat iniţial scutecele.

Milena Man, sef sectie Covid: De mers la baie nu se poate sa mearga la baie pentru ca nu poate sa stea cineva la fiecare. Avem pamperşi şi le schimbam pampersul de cate ori este nevoie, deci de trei ori, de patru ori, de cinci ori.

Spitalul de pneumoftiziologie aproape ca si-a atins capacitatea maxima. Aici sunt internati 50 de pacienti bolnavi de COVID 19, de care insa se ocupa doar 1 medic, 3 asistente si 2 infirmiere.

Ba mai mult, medicul spune că nu a ştiut că bătrâna e neputincioasă. Propriile declaraţii sunt contradictorii.

Milena Man, sef sectie Covid: Nu mi-a zis ca are amândoua mainile rupte, mi-a zis ca nu se poate ridica de pe pat ca sa se duca la baie. Si pe mine m-a refuzat, a zis ca merge singura la baie, iar in consultul neuro scrie ca se poate deplasa singura.

Realitatea medicilor pare una total diferită de relatările şi acuzaţiile familiei.

Milena Man, sef sectie Covid: Si nu i-a dat nimeni de mancare? Eu aici gatul mi-l pun, ca eu stiu ce oameni am pe sectie. Chiar ne straduim si chiar ii ingrijim bine.

În acest moment, 280 de persoane cu COVID-19 sunt internate în judeţul Cluj. Mai sunt disponibile doar 60 de locuri pentru noi cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Medici acuzaţi că nu ajută o bătrână de 81 de ani, bolnavă de Covid, la Cluj