Antena Meniu Search
x

Medicii au reușit să-i reatașeze piciorul retezat fetei călcate de tren la Bacău. Intervenția chirurgicală a durat zece ore

Medicii de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi au efectuat o intervenţie chirurgicală de zece ore, în timpul căreia au replantat piciorul unei fete de 13 ani, victimă a unui accident feroviar care a avut loc marţi, 25 ianuarie, în Gara Bacău.

de Redactia Observator

la 26.01.2022, 16:30

Medicii au reușit să-i reatașeze piciorul retezat fetei călcate de tren la Bacău. Intervenția chirurgicală a durat zece ore

Managerul Spitalului de Pediatrie, Alina Belu, a declarat că fata a fost operată în cursul nopţii de marţi spre miercuri, de o echipă mixtă, în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

"A intrat imediat în blocul operator şi sub coordonarea unei echipe multidisciplinare a fost stabilizată. Ea este în continuare internată pe ATI, pe chirurgie plastică, este intubată, ventilată mecanic, prognosticul în acest moment este rezervat. În blocul operator s-a reuşit reimplantarea antepiciorului drept, cu stabilirea vascularizaţiei membrului respectiv, însă evoluţia sigur că va fi bine supravegheată şi se va interveni dacă va fi nevoie din nou", a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al spitalului pentru Ziar de Iași.

Medicii i-au reatașat piciorul retezat de tren

După o intervenţie chirurgicală care a durat zece ore, s-a reuşit replantarea antepiciorului drept, cu stabilirea vascularizaţiei. Post operator fata a fost internată în clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului.

Pe acelaşi subiect

"În acest moment copilul este detubat, este conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator. Intervenţia chirurgicală a avut scopul de a realiza replantarea membrului amputat şi de a asigura viabilitatea membrului.

După 24-36 de ore de la această intervenţie, după ce avem confirmarea viabilităţii membrului replantat, vom efectua intervenţii chirurgicale de construcţie a tuturor elementelor anatomice pentru a conferi şi funcţionarea membrului. Cu siguranţă va fi nevoie de măcar încă două intervenţii chirurgicale. Una va fi efectuată joi pentru reconstrucţia structurilor tendinoase şi a structurilor nervoase pentru asigurarea funcţiei piciorului. Probabil că în cursul zilei de sâmbătă sau duminică va urma o intervenţie chirurgicală de acoperire a unor defecte foarte largi", a declarat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

Fetița a sărit un gard și a fost lovită de o locomotivă

Fata de 13 ani a fost transportată de urgență la spital marți seară, 25 ianuarie, după ce a fost accidentată de o locomotivă, în Gara CFR Bacău. Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru, a declarat că fetiţa ar fi încercat să treacă liniile ferate prin loc nepermis.

Într-o înregistrare de pe camerele de supraveghere se vede cum fata coboară dintr-un alt tren, care se afla pe o altă linie, sare gardul despărțitor și se grăbește să traverseze calea ferată, moment în care este lovită de locomotivă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Medicii au reușit să-i reatașeze piciorul retezat fetei călcate de tren la Bacău. Intervenția chirurgicală a durat zece ore