Antena Meniu Search
x

Menajera lui Hitler face dezvăluiri. Lucruri neştiute despre dictator

Elisabeth Kalhammer are 89 de ani. Ea a fost angajată ca menajeră în casa de vacanţă din Bavaria a lui ADOLF HITLER. Femeia a povestit câteva din obiceiurile dictatorului.

 Elisabeth Kalhammer are 89 de ani. Ea a fost angajată ca menajeră în casa de vacanţă din Bavaria a lui ADOLF HITLER. Femeia a povestit câteva din obiceiurile dictatorului.

"Nu ştiam cine va fi angajatorul meu. Mă simţeam ciudat când am ajuns. Am trecut pe lângă trei paznici SS. Întreaga casă era plină de musafiri şi, dintr-o dată, a apărut şi HITLER", a declarat Elisabeth.

Aceasta spune că HITLER obişnuia să doarmă până târziu, după ce îşi petrecea serile discutând cu musafirii săi. Pentru că dictatorul mânca foarte multe dulciuri, menajerea a declarat că în fiecare zi era pregătită o prăjitură de mere specială, cu nuci şi stafide, poreclită "Tortul Fuhrerului".

Încerca să ţină o dietă strictă, supravegheat de un bucătar care pregătea un meniu numai pentru el. Pe ascuns, însă, HITLER nu se putea abţine de la biscuţi cu ciocolată şi prăjituri cu cremă.

Cea care dicta în casă era Eva Braun despre care Elisabeth are numai cuvinte de laudă.

"Era mereu bună cu mine. Se comporta ca doamna casei, deşi nu erau căsătoriţi. Ea ne-a conceput modelul uniformelor, iar de Crăciun mi-a dăruit lână pentru a face ciorapi bărbaţilor care luptau pe front", a mai povestit fosta menajeră.

Una dintre responsabilităţile ei era pregătirea ceaiului, pe care HITLER îl bea dintr-o ceaşcă de porţelan Nymphenburg. O dată, femeia a spart din greşeala ceaşca şi, drept pedeapsă, a pierdut mai multe zile libere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Menajera lui Hitler face dezvăluiri. Lucruri neştiute despre dictator