Antena Meniu Search
x

Revolta unei colege a profesoarei rănite grav în şcoală de un fost elev: "Măria Sa, Elevul, este stăpânul nostru"

Cazul profesoarei înjunghiată în şocoală de un fost elev a provocat revoltă în rândul cadrelor didactice. O colegă a femeii rănite grav în faţa cancelariei a publicat o mărturie impresionantă despre ziua în care a avut loc atacul.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 02.02.2019, 17:00

O colegă a profesoarei înjunghiate în liceul din Ploieşti a transmis un mesaj

Cazul profesoarei înjunghiată în şocoală de un fost elev a provocat revoltă în rândul cadrelor didactice.

O colegă a femeii rănite grav în faţa cancelariei a publicat o mărturie impresionantă despre ziua în care a avut loc atacul.

"Încă îi aud ţipătul și îi simt mâna strângându-mă"

Mihaela Vişinoiu a fost cea care i-a fost alături profesoarei înjunghiate, imediat după atac. Ea a ţinut-o de mână şi a încercat să o liniştească, spunându-i că totul va fi bine.

Pe acelaşi subiect

"2 februarie. Prima noapte de vacanţă. În alte condiţii aș fi dormit liniștită. De câteva nopţi nu pot. În noaptea aceasta îmi plâng durerea, neputinţa, dezamăgirea, furia, revolta.

4 zile de când colega mea a fost înjunghiată chiar în faţa cancelariei. Un om minunat, un profesor dedicat. Încă îi aud ţipătul și îi simt mâna strângându-mă. Mă aud promiţându-i că totul va fi bine! (Mulţumesc, Doamne, ca A este stabilă și medicii au reușit să o salveze!) Momente de groază. Nu înţelegeam ce se întâmplă. Nu puteam să-mi traduc cuvintele ei: "M-a înjunghiat!" Și apoi cuţitul, sângele.... Ceva ce nu puteam privi nici în filme", mărturiseşte profesoara.

"De 4 zile aștept o reacţie, de la orice factor de decizie din România"

Profesoara spune că aşteaptă o reacţie de la autorităţi în legătură cu atacul din şcoală, unul dintre cele mai grave din România, însă deocamdată nu a primit nimeni niciun răspuns.

"De 4 zile aștept o reacţie. De la orice factor de decizie din România zilelor noastre. De la Ministrul Educaţiei mai ales! În oricare altă ţară din lumea asta, într-o situaţie atât de gravă, cel puţin Ministrul Educaţiei ar fi ieșit cu o declaraţie oficială. Și dacă nu despre măsurile pe care le va lua în viitor pentru a se evita asemenea tragedii în școlile românești, măcar cu câteva vorbe de încurajare în semn de solidaritate faţă de familia colegei noastre. Că doar suntem oameni, doamnă Ministru! Sau noi nu mai contăm?", se întreabă profesoara.

"Măria Sa, Elevul, este stăpânul nostru și ca Înălţimea Sa, Părintele, face legea în școală"

Femeia spune că este conştientă de faptul că sunt în slujba elevilor şi au obligaţia să-i înveţe şi să-i protejeze, însă se întreabă cine îi protejează pe profesori, pentru a preveni astfel de cazuri.

"Înţelegem că Măria Sa, Elevul, este stăpânul nostru și ca Înălţimea Sa, Părintele, face legea în școală. Nu-i problemă, am înţeles asta! Am înţeles și că acolo unde statul nu are, este de datoria noastră, a profesorilor, să aducem de acasă, că na! dacă ne iubim meseria...Știm, doamnă Ministru că sunteţi în slujba elevilor și a părinţilor. Și noi suntem tot în slujba lor. Dar doamnă Ecaterina Andronescu, nu cumva aţi uitat că aveţi datoria de a apăra și profesorii? Sau noi nu suntem buni decât atunci când vine despre datorii și obligaţii?", întreabă profesoara.

"Dumneavoastră, domnilor profesori, colegii noștri din alte școli, nu aveţi nimic de spus?"

În oricare altă ţară din lume, precizează cadrul didactic, după un asemenea incident, niciun profesor nu ar mai fi intrat la ore până când nu s-ar fi dat o lege care să-l apere de orice fel de act de agresiune.

"Noi de ce nu avem aceleași drepturi ca și funcţionarii publici? Întreb pentru un prieten, doamnă Ministru. Dar dumneavoastră domnilor profesori, colegii noștri din alte școli, nu aveţi nimic de spus???? Pe 29 ianuarie a fost școala noastră. Mâine poate fi oricare altă școală din ţară. Pe 29 a fost A. Mâine putem fi oricare dintre noi".

"Ne lipsesc zâmbetul și optimismul ei"

Profesoara transmite familiei colegei sale mele multă sănătate și putere să depașească aceste momente cumplite.

"Sunt alături de dumneavoastră cu gândul și cu sufletul. Noi toţi ne gândim cu drag la A.și îi dorim recuperare rapidă. Ne lipsesc zâmbetul și optimismul ei și o așteptăm să revină cât mai curând printre noi. Gândul bun să vă însoţească pe toţi ceilalţi! Eu de astăzi nu mai tac! Este suficient sânge în lume. În școli și în cancelarie nu vreau să-l mai văd!", a precizat colega profesoarei.

Reamintim că o profesoară a fost înjunghiată în Liceul "Spiru Haret" din Ploieşti. Femeia a fost atacată de un fost elev chiar în faţa cancelariei, fiind ulterior transportată la spital în stare gravă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Revolta unei colege a profesoarei rănite grav în şcoală de un fost elev: "Măria Sa, Elevul, este stăpânul nostru"