Un meteorit, explicația unui cercetător la bubuitura misterioasă din Iași
O bubuitură misterioasă a cutremurat Iaşiul! Zgomotul produs din senin a fost atât de puternic, încât a făcut geamurile să vibreze şi întreg oraşul să caute explicaţii. Unii au dat vina pe Armată, alţii au crezut că au de-a face cu un seism.
O bubuitură misterioasă a cutremurat Iaşiul! Zgomotul produs din senin a fost atât de puternic, încât a făcut geamurile să vibreze şi întreg oraşul să caute explicaţii. Unii au dat vina pe Armată, alţii au crezut că au de-a face cu un seism. Cu atât mai mare e dilema, cu cât un zgomot similar s-ar fi produs şi-n urmă cu exact trei ani. Un cercetător ieşean pare însă că a dezlegat taina: ar fi vorba despre un meterorit.
Zgomotul a răsunat din senin cu două zile în urmă, în jurul orei 14.00, în oraşul Iaşi, dar şi în comunele din jur. Ca la o explozie, unda de şoc a făcut geamurile să vibreze.
Fenomenul misterios a pus pe jar autorităţile, dar şi pe localnici, care se întrec în explicaţii.
- Șofer teribilist și inconștient, filmat făcând drifturi într-un sens giratoriu din Focşani. Tânărul, amendat...
- Autoturism de lux, dispărut din Olanda, găsit în România. Cine se afla la volan
- Bătrână transportată în portbagajul unei maşini, pe un drum din Mehedinţi. Un alt şofer a filmat momentul bizar
- "Ne câştigăm şi noi existenţa la copii". Samsarii care vând fructe pe marginea drumului, luaţi cu asalt de...
- Lot de ciocolată amăruie cu migdale şi sare de mare, retras din magazinele Mega Image. Ar putea conţine pietre de...
N-a fost vorba despre un seism, nici de rachete antigrindină. Un cercetător ieşean de la Facultatea de Fizică a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași pare să fi desluşit misterul.
În urmă cu 3 ani, un fenomen similar a provocat panică în întreg orașul, dpar că de atunci și până acum nimeni nu a oferit o explicație pentru acea bubuitură.
Potrivit specialiştilor, atunci când meteoriţii pătrund în atmosferă, produc un zgomot foarte puternic, din cauza vitezei cu care se deplasează. Pot ajunge până la 70 de kilometri pe secundă, iar în contact cu aerul, cei de mici dimensiuni se dezintegrează.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰