Antena Meniu Search
x

Meteorologii ne spun cum va fi vremea la început de 2014

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii în România, până în luna martie 2014.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze de medie durată de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%, informează Mediafax. 

Ianuarie

Temperaturile se vor situa, în general, sub mediile multianuale, exceptând partea de sud-est a ţării, unde vor fi apropiate de aceste medii. 

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de media climatologică, exceptând zonele vestice şi centrale, unde sunt posibile valori excedentare. 

Februarie

Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatolofic. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil deficitare în sud-vest. 

Martie

Temperatura aerului va avea valori apropiate în sudul, sud-estul şi estul ţării, şi posibil sub medii în celelalte regiuni. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare a ţării, excepţie făcând regiunile din sud-est şi local în sud-vest, unde se vor încadra în normele climatologice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Meteorologii ne spun cum va fi vremea la început de 2014