Antena Meniu Search
x

O altă soţie de militar acuză: "Am stat cu pistolul la cap şi cu cuţitul la gât"

O altă femeie îşi acuză public fostul soţ, militar de profesie, de abuzuri repetate. Alexandra Mihalcea şi-a scris povestea pe o reţea de socializare.

Vezi și

O altă femeie îşi acuză public fostul soţ, militar de profesie, de abuzuri repetate. Alexandra Mihalcea şi-a scris povestea pe o reţea de socializare. Susţine că a fost abuzată fizic, ameninţată cu pistolul la cap şi cuţitul la gât şi că violenţa e des întâlnită în familiile de militari. Dar că nimeni nu face nimic. Iar plângerile penale sau ordinele de protecţie nu sunt scuturi în faţa unui agresor hotărât să lovescă. 

Alexandra s-a despărţit de soţul ei din cauza abuzurilor. Coşmarul ar fi început după ce militarul s-a întors din Afganistan. În 2010, a luptat sub steagul României. După doi ani a plecat într-o nouă misiune. 

Militarul a absolvit Academia Forţelor Terestre în 2003. A fost testat psihologic anual şi a trecut de fiecare dată cu brio. Ultima testare este din aprilie 2017 şi rezultatul "apt" este încă valabil. 

Şase procente dintre militarii întorşi din teatrele de operaţii manifestă un tip de comportament care nu este neapărat expresia unei patologii, dar care este un proces de adaptare la viaţa profesională şi de de familie. Militarii sunt păstraţi în sistem, sunt monitorizaţi şi dacă este cazul sunt limitaţi în a desfăşura anumite atribuţii de serviciu care ar pune în pericol viaţa lor sau a celorlalţi.

Pe acelaşi subiect

Una dintre soluţii ar fi cererea unui ordin de protecţie. Dar nimeni nu garantează că acesta reprezintă un scut în faţa unui agresor periculos. 

Este şi cazul din urmă cu două zile, la Titu. Când un militar a intrat cu un cuţit într-un coafor şi şi-a ucis soţia. Şi nu era la primul act de violenţă. 

În urmă cu câţiva ani parchetul a deschis o anchetă după o plângere a femeii. Dosarul a fost clasat pentru că ar fi intervenit împăcarea. Acum sunt cercetaţi şi poliţiştii care au făcut ancheta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O altă soţie de militar acuză: "Am stat cu pistolul la cap şi cu cuţitul la gât"