Antena Meniu Search
x

Povestea unui MEGASTAR! Cinci ani fără UNICUL REGE!!!

În urmă cu cinci ani, lumea întreagă primea o veste șocantă. Michael Jackson a murit. Ştirea trecerii în neființă a celui mai mare artist al tuturor timpurilor a făcut înconjurul lumii și a lăsat în urmă zeci de milioane de fani fără cuvinte

În urmă cu cinci ani, lumea întreagă primea o veste șocantă. Michael Jackson a murit!!! Ştirea trecerii în neființă a celui mai mare artist al tuturor timpurilor a făcut înconjurul lumii și a lăsat în urmă zeci de milioane de fani fără cuvinte

Nimic nu a fost obișnuit în viața "Regelui Pop", așa cum a fost alintat de zecile de milioane de fani din întreaga lume. Născut la finele lunii august a anului 1959, Michael a avut o copilările teribilă. Nu a fost unul dintre micuții care s-au chinuit să trăiască de pe-o zi pe alta, ci a fost un copil care a trăit adevărate traume pe care i le-a produs teama ancestrală față de tatăl său.  

Michael a fost al șaptelea copil al familiei din Indiana (Illinois), iar primii ani au fost marcați de bătăile repetate încasate de la Joe, tatăl său, care avea un singur vis. Să-și facă un nume și o avere considerabilă pe spatele copiilor săi. Fire emotivă, Michael suporta cu greu corecțiile fizice la care era supus atât el, cât și frații săi. Fără să se gândească la repercusiuni, Joe Jackson s-a purtat ca un tiran, distrugându-și fizic și psihic copiii, pe care-i ținea ore în șir la repetiții. 

CONCERTUL DE LA GRĂDINIȚĂ ȘI APARIȚIA JACKSON 5

Michael Jackson și-a dezvăluit talentul muzical la vârsta de cinci ani în fața colegilor de clasă și a altor persoane, în timpul unui recital de Crăciun. În anul 1964, Michael și Marlon s-au alăturat fraților Jackson—un grup muzical format de frații Jackie, Tito și Jermaine—la început fiind muzician de backup. La vârsta de opt ani, Michael și Jermaine au devenit cântăreții principali ai formației, care a preluat la vremea respectivă numele The Jackson 5. Trupa a concertat pentru câțiva ani în cluburile și locurile cunoscute din Vestul mijlociu precum Chitlin' circuit, unde adesea deschideau reprezentațiile de striptease și alte acte pentru adulți. Conduși de Michael, ei au câștigat în 1966 un concurs important cu versiuni ale unor șlagăre marca Motown precum hitul lui James Brown, „I Got You (I Feel Good)”

QUINCY JONES, CREATORUL REGELUI POP

Sclipirile vocale ale tânărului Michael, dar și inspirația genială pe care o avea atunci când începea să compună muzică l-au transofrmat rapid într-o vedetă care nu mai avea nevoie de sprijinul familiei. Întâlnirea cu legendarul Quincy Jones avea să-i schimbe definitiv viața artistică pentru că Michael se leapădă de Jackson 5 și își începe drumul către coroana de rege absolut al muzicii pop. Colaborarea celor doi dă roade aproape instantaneu. În 1982, pe piața muzicală din SUA apare unul dintre cele mai importante albume din istoria muzicii. "Thriller" devine peste noapte unul dintre cele mai vândute albume și Michael Jackson super-artist. Contracte de publicitate, turnee, videoclipuri de milioane de dolari, zeci de milioane de fani de pe întreaga planetă. Toate marcă înregistrată M.J.

UNICUL MICHAEL JACKSON

Anii ce au urmat au însemnat perioada de glorie absolută pentru starul muzicii rock. Michael lansează alte albume, alte hit-uri care acaparează toate topurile. Notorietatea lui devine greu de imaginat, iar New York Times lansează o afirmație pe cât de riscantă, pe atât de adevărată: "în lumea muzicii pop, există Michael Jackson și toți ceilalți", iar tot presa îl unge drept primul MEGA STAR al planetei. La fel ca și în muzică, fanii încep să se împartă în două categorii: fanii lui Jacko și restul lumii. Dincolo de piesele sale senzaționale, spectacolul creat în jurul concertelor lui Michael sunt inegalabile, în vreme ce pentru realizarea videoclipurilor sale sunt folosite cele mai noi tehnologii ale momentului. Celebritatea americanului depășește orice închipuire, la fel ca și sumele pe care acesta le încasează din contractele cu casele de discuri sau companiile care vor să le reprezinte.

DECĂDEREA UNUI MIT

În plină glorie, Michael primește o lovitură nebănuită. Este acuzat de abuz sexual asupra unui copil, iar ziarele de scandal de peste Ocean încep să devoreze subiectul. Chiar dacă Michael se căsătorește cu fiica marelui Elvis Presley, tot mai mulți oameni încep să-l acuze de lucruri grave. Artistul încearcă să infirme toate zvonurile într-un interviu urmărit de aproape 100 de milioane de oameni pe care-l dă, în 1993, realizatoarei Oprah Winfrey, după 14 ani în care refuzase toate ofertele televiziunilor din Statele Unite. Nimic nu se schimbă însă și în 2003 este acuzat, din nou, de abuz sexual. Decăderea mega-starului este ireversibilă, iar toate încercările sale de a spune lumii adevărul său se lovesc de refuzul permanent al oamenilor de a-i asculta vorbele. În 2009, Michael anunță că va reveni în prim plan cu un nou super-turneu, dar în același fatidic an, presa de peste Ocean anunță moartea celui mai mare dintre artiști. Consumul excesiv de medicamente îi aduc sfârșitul la doar 50 de ani. Într-o zi de 25 iunie, Michael era declarat mort, iar istoria se sfârșea înainte de a fi scrise și ultimele pagini.

VEZI ŞI:

Regele, fără secrete! Cele mai interesante lucruri despre Michael Jackson

Dincolo de scenă şi scandaluri, Michael Jackson era “un tată normal”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Povestea unui MEGASTAR! Cinci ani fără UNICUL REGE!!!