Antena Meniu Search
x

Orașul din România în care numărul infecțiilor COVID-19 s-a dublat în 2 zile. „Spitalul se umple într-un ritm alarmant”

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internați la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc a crescut semnificativ în ultimele două zile, iar medicii fac apel la respectarea regulilor de prevenire a infecțiilor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.05.2020, 14:32

La spitalul din Miercurea Ciuc, numărul infecțiilor COVID-19 s-a dublat în ultimele 2 zile
La spitalul din Miercurea Ciuc, numărul infecțiilor COVID-19 s-a dublat în ultimele 2 zile - spitalmciuc.ro
  • Harghita are 63 de cazuri COVID-19, în condiţiile în care vineri erau confirmate doar 36. 
  • Oamenii sunt îndemnaţi să fie precauţi și să respecte regulile de igienă personală.

Potrivit unui comunicat transmis de unitatea sanitară, Secţia de Boli Infecţioase "se umple cu pacienţi într-un ritm alarmant", cei 27 de bolnavi de COVID -19 fiind internaţi în ultimele două zile.

"De la o zi la alta avem mai mult de zece cazuri pe zi, secţia spitalului dedicată pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19 se umple cu pacienţi în ritm alarmant. Unul dintre scopurile măsurilor de prevenire din timpul situaţiei de urgenţă a fost să nu avem foarte mulţi pacienţi dintr-o dată în sistemul de îngrijiri, situaţia actuală ne ameninţă cu aceasta", a declarat dr. Konrad Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc.

Conducerea spitalului face apel la locuitorii zonei să respecte cu stricteţe, în continuare, măsurile de prevenţie, respectiv distanţarea socială, purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, în aşa fel încât nasul şi gura să fie acoperite, precum şi să nu organizeze şi să nu participe la evenimente cu multe persoane.

Totodată, oamenii sunt îndemnaţi să fie precauţi în special la cumpărături şi să respecte regulile de igienă personală, respectiv spălatul sau dezinfecţia mâinilor.

"Suntem responsabili unii pentru alţii, pentru sănătatea familiilor noastre. Trebuie să avem în vedere acest lucru în continuare şi să ne comportăm în aşa fel cu toţii. Am auzit asta de multe ori, dar la noi acum este de actualitate", a mai arătat dr. Konrad Judit.

Potrivit sursei citate, în momentul actual, în spitalul din Miercurea Ciuc nu se află pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 în stare gravă.

Datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 din Harghita a ajuns la 63, în condiţiile în care vineri erau confirmate 36 de cazuri de COVID-19. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Orașul din România în care numărul infecțiilor COVID-19 s-a dublat în 2 zile. „Spitalul se umple într-un ritm alarmant”