Antena Meniu Search
x

Cum a ajuns Buzău la peste 100 de cazuri de COVID-19, după săptămâni întregi în care s-a aflat la coada clasamentului

Buzăul, judeţ situat timp de mai multe săptămâni pe ultimul loc din ţară în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri cu coronavirus, a depăşit pragul de 100 de cazuri de COVID-19, după ce sâmbătă alte cinci cazuri au fost înregistrate.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.05.2020, 15:14

Un agent de politie ce poarta o masca de protectie priveste spre camera de filmat
Un agent de politie ce poarta o masca de protectie priveste spre camera de filmat - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Județul Buzău s-a aflat timp de mai multe săptămâni pe ultimul loc în țară la numărul de cazuri de COVID-19.
  • În prezent, în judeţul Buzău sunt active două focare de coronavirus.

Cel mai mic pacient este un bebeluş de 6 luni, scrie news.ro.

Potrivit autorităţilor buzoiene, Buzăul a ajuns să numere, sâmbătă, 104 cazuri de infecţie cu coronavirus. Ultimele 5 îmbolnăviri sunt ale unor persoane din focarul din cartierul Poştă, care este carantinat, şi membrii unei familii, contacţi direcţi ai unui caz confirmat la jumătea săptămânii.

Printre pacienţi se află trei copii de 6 luni, de 7 şi respectiv 15 ani.

Toţi bolnavii au fost transferaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate de suport din judeţul Buzău pentru tratarea cazurilor de COVID-19.

În acest spital erau, sâmbătă dimineaţă, 63 de bolnavi internaţi, secţia de boli infecţioase fiind deja plină.

Buzăul a înregistrat vineri seară şi un prim caz critic din cauza infecţiei cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 51 de ani, cu diabet şi obezitate, a cărui stare de sănătate s-a agravat deşi primea tratament la Spitalul din Râmnicu Sărat de mai multe vreme. Bolnavul care necesita tratament şi monitorizare într-o secţie de Terapie Intensivă a fost transportat initial de la Spitalul din Râmnicu Sărat la Spitalul Judeţean, însă ulterior a fost transferat la un spital din Bucureşti.

În judeţul Buzău sunt active două focare de coronavirus: în cartierul Poştă şi în localitatea Râmnicelu, zone care sunt sub carantină. De asemenea, în judeţ sunt confirmate cu COVID-19 două cadre medicale, un medic neurolog şi un asistent medical din cea mai mare policlinică din judeţ. De asemenea, sunt infectaţi cinci angajaţi ai Primăriei Râmnicelu.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cum a ajuns Buzău la peste 100 de cazuri de COVID-19, după săptămâni întregi în care s-a aflat la coada clasamentului