Antena Meniu Search
x

Video Mihai Cârcoană, baschetbalistul român acuzat de viol în SUA, riscă închisoare pe viaţă. Gestul făcut de victimă chiar înainte să fie atacată

Unul dintre cei mai talentaţi tineri jucători români de baschet a fost reţinut în Statele Unite şi este acuzat de viol. Mihai Cârcoană ar fi comis fapta într-un campus studenţesc al Universităţii Dakota de Sud, chiar după petrecerea de ziua sa de naştere. Sportivul, care a făcut parte şi din naţionala de juniori a ţării noastre, riscă acum o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă. Părinţii săi, care au rămas în România, spun că fiul lor este nevinovat.

de Redactia Observator

la 11.12.2022, 19:37

Vezi și

"Numele meu este Mihai Cârcoană. Sunt din România şi fac parte din promoţia 2020-2021." Aşa s-a prezentat tânărul după ce s-a pregătit la una dintre cele mai bune academii de baschet din America. Acum e student şi jucător al Universităţii South Dakota din oraşul Vermillion. Cariera sa sportivă pare însă că s-a încheiat. Vineri, Mihai a fost arestat sub acuzaţia de viol de gradul doi, chiar după ce împlinise 20 de ani. 

Agresiunea sexuală ar fi avut loc în camera sportivului. Cei doi se cunoşteau, iar tânăra ar fi presimţit că avea să se întâmple ceva rău. Şi-a sunat prietenii şi i-a rugat să vină după ea. Mihai i-a luat telefonul, ar fi lovit-o şi ar fi violat-o, după care s-a făcut nevăzut. Victima ar fi încercat să se apere, dar nu a putut să îl dea la o parte pe sportivul de peste 2 metri. A ajuns la spital şi a depus plângere în aceeaşi noapte. Câteva ore mai târziu, românul a fost arestat de poliţiştii din Vermillion.

Părinţii lui Mihai spun că fiul lor este nevinovat

Contactaţi de o echipă Observator, părinţii lui Mihai, stabiliţi în Luduş, judeţul Mureş, spun că nu au reuşit să ia până acum legătura cu el. Susţin că au încredere deplină în fiul lor, care ar fi nevinovat. Vecinii din România îl cunoşteau drept un copil cuminte. 

Pe acelaşi subiect

"N-a avut probleme nimeni cu el. A fost un copil foarte cumsecade. Anturajul, poate...Şi aici la şcoală n-a făcut probleme niciodată.''

''Îi plăcea sportul. Era bucuros că merge la o echipă bună în State."

"Toată lumea este şocată. A fost ziua lui de naştere. Cred că atunci a fost ceva petrecere, probabil, şi..."

"L-aţi vedea în stare de aşa ceva?

Nu, personal."

Vestea a ajuns şi la Federaţia Română de Baschet. 

Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet: Facem o strategie acum. Nu am reuşit să luăm legătura cu el şi să vedem exact ce s-a întâmplat. Am intrat în corespondeţă cu Universitatea.

Mihai a jucat în adolescenţă la U-BT Cluj-Napoca şi a fost convocat la echipa naţională Under 16 şi 18. În mai 2019 a devenit campion naţional la juniori şi a fost desemnat cel mai bun sportiv al turneului final de la Oradea. În SUA, avea toate şansele să ajungă alături de cele mai mari staruri din NBA după absolvirea facultăţii. 

Eric Peterson, antrenor şef: Mihai este extrem de fizic, dar și un jucător de post foarte priceput. Se mișcă foarte bine pentru dimensiunea lui și ne va ajuta enorm în defensivă. Suntem atât de încântați să se alăture programului nostru aici, în Dakota de Sud.

Mihai riscă acum să stea după gratii cel puţin şapte ani şi jumătate, iar în cel mai rău caz şi-ar putea petrece tot restul vieţii în închisoare. Ca să fie liber în timpul procesului, judecătorii au stabilit o cauţiune de 50 de mii de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mihai Cârcoană, baschetbalistul român acuzat de viol în SUA, riscă închisoare pe viaţă. Gestul făcut de victimă chiar înainte să fie atacată