Antena Meniu Search
x

Video Mii de credincioşi sunt aşteptaţi în aceste zile la Suceava. Începe unul dintre cele mai mari pelerinaje din zona Moldovei

Unul dintre cele mai importante pelerinaje din zona Moldovei a început astăzi la Suceva. Sfântul Ioan cel Nou, ocrotitorul Sucevei, este cinstit în aceste zile. Mii de persoane sunt aşteptate zilele acestea la pelerinaj.

de Angela Bertea

la 22.06.2024 , 20:57

Credincioşii au sosit în număr mare, încă de dimineaţă, în curtea mânăstirii "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava. Racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou a fost aşezată dimineaţă, în baldachinul special amenajat în curtea mânăstirii. Oamenii trec pe la raclă, se închină sfântului după care participă la slujbă.

Racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou va rămâne în curtea mânăstirii până la ora 18, atunci când va începe procesiunea "Calea Sfinților". Apoi va fi purtată de clerici şi monahi pe străzile din Suceava. La finalul procesiunii, racla va fi așezata din nou în curtea mânăstirii, unde va sta până luni seară.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Evenimente » Mii de credincioşi sunt aşteptaţi în aceste zile la Suceava. Începe unul dintre cele mai mari pelerinaje din zona Moldovei