Antena Meniu Search
x

Scene dramatice la racla Sfintei Parascheva, unde mii de oameni s-au închinat în a doua zi de pelerinaj la Iaşi

30.000 de oameni s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva. Mulţi au venit de la sute de kilometri distanţă ca să se roage sau să-i mulţumească Sfintei.

Vezi și

30.000 de oameni s-au închinat până acum la moaştele Sfintei Parascheva. Mulţi au venit de la sute de kilometri distanţă ca să se roage sau să-i mulţumească Sfintei pentru ajutor. Lângă racla sfântă, noaptea trecută, pelerinii au fost surprinsi să asiste la un incident mai puţin obişnuit.

Credinţa i-a ajutat pe oameni să parcurgă un drum de câteva ore până la racla sfântă. Unii s-au închinat în tăcere, alţii au reacţionat într-un mod neaşteptat. Un bătrân s-a liniştit abia după ce a atins racla cu fruntea. 

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei:

Sunt intr-adevar si persoane care sunt stapanite de anumite duhuri rele, aceste duhuri reactioneaza violent in prezenta unor sfinte moaste.

Aproape 30 de mii de oameni au trecut până acum prin faţa raclei sfinte. 30 dintre ei au avut nevoie de medic. Peste noapte, ca să uite de frig, câţiva tineri au împărţit mulţimii ceai cald şi farfurii cu sarmale. Au fost pregătite peste opt mii de porţii. 

Unii au venit de la sute de kilometri distanţă să se roage. O tânără din Vrancea a aşteptat 11 ani să fie mamă, iar un bunic din Bacău de 85 de ani, sprijinit în baston, i-a mulţumit Sfintei că l-a ajutat să ajungă la Iaşi.

A doua zi de pelerinaj a fost pentru un bărbat din oraş motiv de protest. A urcat pe schela ce împrejmuieşte clădirea Primăriei, supărat că nu a fost lăsat să vândă busuioc la Catedrală.  Gestul lui l-a scos pe primar din birou. Edilul l-a ajutat, până la urmă, să obţină autorizaţie.

La Iaşi, mai sunt încă trei zile de pelerinaj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Scene dramatice la racla Sfintei Parascheva, unde mii de oameni s-au închinat în a doua zi de pelerinaj la Iaşi