Antena Meniu Search
x

Milioane de elevi din întreaga lume au participat la ”Ora de Programare”

Este cel mai mare eveniment din istoria educaţiei, susţinut de mamuţii din domeniul tehnologiei. Ei vor să introducă ora de programare obligatoriu în şcoli

Vezi și

Este cel mai mare eveniment din istoria educaţiei, susţinut de mamuţii din domeniul tehnologiei. Ei vor să introducă ora de programare obligatoriu în şcoli

Diana este elevă în clasa a 12-a. Colegii îi spun Dextăriţa. Deocamdată, este o excepţie într-o sală de curs românească, dar foarte curând ca ea vor fi cei mai mulţi dintre şcolari. Vor învăţa misterele informaticii la fel cum învaţă acum să scrie şi să citească.

Programarea este secretul viitorului. Diana înţelege asta chiar mai bine decât adulţii. Tot ea s-a străduit să le explice reporterilor Observator cât de simplă e, în fapt, programarea.

Lecţia de astăzi este o mişcare globală în peste 170 de ţări. Este o declaraţie a celor mai mari companii IT din lume pentru Ministerele Învăţământului din întreaga lume. Bill Gates, Mark Zuckerberg sau Barak Obama vor ca programarea să fie oră obligatorie în şcoli.

În 2020, se estimează că vor fi cu 8 milioane mai multe joburi in IT care nu vor putea fi ocupate.

La cum sunt lucrurile acum, România mai are de aşteptat încă 50 de ani. În prezent, sunt de trei ori mai multe joburi neocupate în IT, decât numărul de informaticieni. Şi e de înţeles. La finalul liceului, puţini elevi chiar ştiu ce să facă în faţa unui computer.

Elevii se pricep la Facebook, dar nu ştiu ce fac toate butoanele de la o tastatură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Milioane de elevi din întreaga lume au participat la ”Ora de Programare”