Antena Meniu Search
x

Peste un milion de oameni au fost răpuși de coronavirus, la nivel global

Pandemia mai trece un prag îngrijorător. Peste un milion de morţi, iar tot mai multe ţări impun din nou restricţii, în speranţa că situaţia se va calma până în sărbătorile de iarnă. Dacă până acum amenda pentru cei care încălcau izolarea în Marea Britanie era aproximativ o mie de lire, acum se poate ajunge chiar şi la 10 mii de lire. Iar în Franţa, barurile şi restaurantele şi-au închis uşile.

de Redactia Observator

la 28.09.2020, 22:46

Vezi și
  • Autoritățile din tot mai multe țări vor să impună restricții noi, pentru combaterea coronavirusului.
  • Afaceriștii se tem că noile restricții le vor business-urile pe butuci.

Locuitorii din Marsilia s-au bucurat aseară de ultima cină în oraş, în condiţiile în care rata de infectare a depăşit pragul de 1. Cu pierderi uriaşe suferite de la începutul pandemiei, unii antreprenori se tem că au tras obloanele pentru ultima oară. 

Josine Magere, patronul unui restaurant: La cum stă situaţia, nu cred că vom putea redeschide în 15 zile pentru că virusul va fi, în continuare, prezent şi mi-e teamă că nu vom mai putea redeschide. 

Restricţii sunt şi la turneul de tenis de la Roland Garros. Doar o mie de suporteri în tribune, iar masca e obligatorie. De teamă că scenariul de Paşte - în care toată lumea a fost blocată în case - se va repeta şi de Crăciun, doi economişti laureaţi ai Premiului Nobel sugerează impunerea unei carantine naţionale preventive între 1 şi 20 decembrie. O măsură respinsă deocamdată de Ministerul Sănătăţii. 

În Londra, noile restricţii au scos peste 15 mii de coronasceptici în stradă. Pe lângă amenzile mult mai mari, autorităţile ameninţă şi că vor închide localurile definitiv. 

Probleme şi în Spania, unde cei care lucrează în serviciul de urgenţă ameninţă cu greva. Iar oamenii cer demisia Guvernului regional, după ce zona Madridului a intrat din nou în carantină: "Suntem aici pentru că ne-au abandonat şi ne simţim ca în anii '80 când oamenii din aceste cartiere mureau din cauza drogurilor. Acum, vor să ne vadă cum murim din cauza virusului".

În Statele Unite, cea mai afectată ţară de pandemie, cei care ignoră restricţiile riscă să ajungă în spatele gratiilor. Există deja precedent. Un bărbat a fost condamnat la un an de închisoare după ce a organizat petreceri cu zeci de invitaţi şi a ignorat regulile impuse de pandemie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Peste un milion de oameni au fost răpuși de coronavirus, la nivel global