Antena Meniu Search
x

Video Militarii americani şi soldaţii români se vor antrena împreună pentru traversarea Dunării. Echipamentele, aduse deja din Belgia

Armata americană se va antrena pentru traversarea Dunării, a Deltei şi a cursurilor de apă împreună cu militarii români. Sunt exerciţii în care soldaţii vor trebui să folosească poduri mobile, pe care vor trece tancuri, camioane şi trupe. Echipamentele au fost aduse deja din Belgia la baza de la Mihail Kogălniceanu şi vor pleca peste câteva zile în poligoanele de antrenament. 

de Redactia Observator

la 20.05.2023, 12:46

Vezi și

Echipaţi cu bărci rapide şi şalupe, pontonierii americani pot instala cu ajutorul tehnicii militare de ultimă generaţie un pod peste un râu, în numai 90 de minute. Fiecare segment de pod e încărcat pe un camion care-l aduce lângă apa şi îl lansează imediat. Soldaţii din şalupe manevrează modulele plutitoare şi le unesc unul câte unul. Sub focul inamic, soldaţii trebuie să unească toate pontoanele plutitoare şi să formeze podul.

Joseph Williams, US Army: Avem cam opt soldaţi la fiecare segment şi câte doi operatori în fiecare barcă. 

Scott Schneider, contractor US Army: Este un antrenament pe care l-am facut ani de zile, facem an de an, în locuri diferite, pentru antrenamentul soldaţilor noştri. 

Militarii americani şi soldaţii români vor exersa împreună scenarii de atac în teren accidentat

Pe acelaşi subiect

Tot echipamentul staţionat acum la Mihail Kogălniceanu vine din Belgia. Militarii americani şi soldaţii români vor exersa împreună scenarii de atac în teren accidentat, în care trebuie să traverseze cursuri de apă. 

James Maskovyak, US Army: Rolul nostru este acela de a oferi capacităţi strategice în cel mai scurt timp ca să reducem la maximum timpul de răspuns necesar nouă şi aliaţilor noştri într-o situaţie reală de război. 

Charles Sherwood, contractor US Army: În mod normal, o unitate ca aceasta vine din Statele Unite pâna aici în 45-60 de zile. Noi o facem în 7-10 zile. 

Manevrele militare romano-americane încep în luna iunie şi poartă numele de cod Saber Guardian. Se desfăşoară în Tulcea şi în Ialomiţa şi reuneşte 2.400 de soldaţi americani şi 7.500 din alte 12 ţări membre NATO sau aliate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Militarii americani şi soldaţii români se vor antrena împreună pentru traversarea Dunării. Echipamentele, aduse deja din Belgia