Antena Meniu Search
x

Militarii români au fost în centrul atenţiei. Ziua Armatei a fost sărbătorită în toată ţara!

Ziua Armatei a fost sărbătorită în toată ţara. Iar după ceremonii şi depuneri de coroane, spre seară a urmat un concert extraordinar de fanfară.

Vezi și

Ziua Armatei a fost sărbătorită în toată ţara. Iar după ceremonii şi depuneri de coroane, spre seară a urmat un concert extraordinar de fanfară. De la eveniment nu au lipsit şeful de la Apărare, Mihai Fifor, şi erorii militari de la Jocurile Olimpice Invictus 2017.

Cu arma în mână şi echipat cu vestă antiglonţ, reporterul Observator a intrat în scenariu, alături de camarazii Alfa şi Beta. Prima sarcină: demontarea pistolului mitralieră şi asamblarea armei.

Am pornit în căutarea unui terorist. Acoperim echipa Alfa, care are insurgentul în câmpul vizual.

Ieşim din teatrul de operaţii şi ajungem la cea mai grea parte a scenariului: proba fizică. Supravegheat de militari, reporterul Obsevator a fost nevoit să execute mai multe flotări şi abdomene.

În schimb, am excelat la alt capitol: tragere la ţintă. Pistolul a fost adaptat pentru a proiecta un fascicul laser. 7 din din zece lovituri au ţintit punctajul maxim. Camarazii echipei de filmare au o singură concluzie despre militari.

Evenimentele din Parcul Carol, la care a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis, au marcat părţile frumoase ale vieţii în uniformă, dar luna trecută ministrul Apărării şi-a dat demisia din cauză că ministerul a avut întârzieri la plata salariilor. Chiar de ziua Armatei, actualul ministru a susţinut că flota româniei este una de jucărrie, în comparaţie cu cea a Rusiei, de exemplu.

Chiar şi aşa, specialiştii de la Cugir au reuşit să creeze o armă de asalt extrem de precisă şi letală. Acum se aşteaptă omologarea ei şi comenzi din partea Armatei. Curând, americanii ar putea construi în România elicopterele Black Hawk. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Militarii români au fost în centrul atenţiei. Ziua Armatei a fost sărbătorită în toată ţara!