Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mina marină găsită lângă Vadu e rusă sau ucraineană. Geniștii o vor neutraliza după analiză

Alertă pe litoralul românesc, în apropiere de plaja Vadu, unde a fost descoperit un obiect suspect, cel mai probabil o mină marină. Mai multe echipaje ale Forţelor Navale s-au deplasat acolo, pentru a securiza zona. 

de Cristina Niță

la 13.08.2024 , 19:47

Apelul la 112 a venit azi dimineață, în jurul orei 9:30. Scafandrii Centrului 39 ai Forțelor Navale au fost soliciați să intervină de către ISU Dobrogea în zona Grindului Chitucm acolo unde se afla un obiect suspect eșuat pe țărm. După ce au analizat fotografiile scafandrii EOD au concluzionat că este vorba despre o mină anti-desantare fluvială, care a eșuat pe Grindul Chituc din zona conflictului ucrainean. Zona a fost securizată, scafandii vor analiza în profunzime obiectul, iar geniștii în vor neutraliza. De la începutul conflictului ruso-ucrainean scafandrii EOD au neutralizat 104 mine.

O mină anti-desantare este proiectată pentru a fi utilizată în apă sau pe plaje, cu scopul de a împiedica sau descuraja debarcările amfibii ale forțelor inamice. Aceste mine sunt destinate să protejeze zonele costiere, malurile râurilor sau alte locuri unde se preconizează că ar putea avea loc un desant (adică o debarcare a trupelor inamice de pe apă pe uscat).

Vezi și
Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Mina marină găsită lângă Vadu e rusă sau ucraineană. Geniștii o vor neutraliza după analiză