Antena Meniu Search
x

Ministerul Justiţiei dă primele răspunsuri în scandalul DNA! Tudorel Toader trebuie să decidă dacă cere revocarea şefei DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a depăşit atribuţiile! Este prima concluzie a Ministrului Justiţiei, care face de o oră declaraţii tranşante în scandalul DNA

Vezi și

Direcţia Naţională Anticorupţie şi-a depăşit atribuţiile! Este prima concluzie a Ministrului Justiţiei, care face de o oră declaraţii tranşante în scandalul DNA. Tudorel Toader trebuie să decidă dacă cere sau nu revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Pe care, în urmă cu doar câteva momente, a acuzat-o inclusiv că a încălcat autoritatea Parlamentului, că are un comportament excesiv de autoritar şi că a bulversat activitatea Ministerului Justiţiei.

Trei luni au trecut de când ministrul Toader a promis că va anunţa dacă o revocă sau nu pe Laura Codruţa Kovesi. Timp în care Justiţia a dat  în clocot.

Singurul responsabil să ia o decizie în scandalul fără precedent din DNA, şeful Justiţiei a primit indicaţii de pe margine.

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Sincer, nu vad motive de revocare. Dar, s-ar putea sa existe unele pe care nu le cunosc eu si pe care le cunoaste ministrul Justitiei."

Opoziţia şi Procurorul General i-au luat apărarea Laurei Codruţa Kovesi. PNL susţine că şefa DNA este ţinta unei campanii de denigrare. Augustin Lazăr a numit-o vârful de lance în lupta împotriva corupţiei.

Augustin Lazăr, Procurorul General al României: "Nu există niciun fel de motiv întemeiat de revocare a procurorului şef DNA, care lucrează, în mod clar, în cadrul legii."

Scandalul din Justiţie a luat amploare, odată cu apariţia unor înregistrări explozive, făcute publice de fostul parlamentar Vlad Cosma, inculpat într-un dosar de corupţie. El îi acuză pe procurorii de la DNA Ploieşti că au fabricat probe. 

Aseară, fostul deputat a mediatizat o nouă înregistrare, în care anchetatorii se aud cum dictează o declaraţie atribuită lui Cosma.

Vlad Cosma: "Am fost forţat de aceşti procurori să semnez o declaraţie nereală, sub identitate protejată, cu privire la evenimentele din campania prezidenţială a anului 2014, în dosarul Ponta-Blair-Ghiţă."

În 2016, Victor Ponta era acuzat de procurorii de la DNA Ploiești, în dosarul Ponta-Blair-Ghiţă, că și-a folosit influenţa ca să obţină bani sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Victor Ponta: "Ştiam că acel dosar a pornit de la o mărturie neadevărată, pentru că am văzut acea mărturie la instanţă, dar nu ştiam şi, sigur, nu puteam dovedi acea mărturie falsă. Acum pot să dovedesc."

Legea prevede că revocarea unui procuror şef se face la propunerea ministrului Justiţiei. 

După avizul CSM, decizia finală o ia preşedintele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ministerul Justiţiei dă primele răspunsuri în scandalul DNA! Tudorel Toader trebuie să decidă dacă cere revocarea şefei DNA