Antena Meniu Search
x

Exclusiv Ministrul Energiei: Este exclus să asistăm în România la schimbări mari de preţ. Mâine începem controalele la benzinăriile care au avut o creştere nejustificată

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat în exclusivitate pentru Observator că nu există riscul să asistăm la creşteri mari de preţuri la benzină şi a făcut din nou apel la calm. Asta în timp ce preţul la una din benzinării a crescut în direct cu un leu. 

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 10:10

Vezi și

"Este exclus ca să asistăm în România, la miezul nopţii, schimbări de preţ de 10 lei, 9 lei, 11 lei. Am vorbit cu premierul şi de mâine începe controale către benzinăriile care au avut o creştere nejustificată a preţului. Am discutat cu cei doi mari producători, cu OMV Petreom şi Rompetrol, nu se pune problema de preţuri de acest fel în benzinările lor. Va fi o creştere de 15 bani care va duce preţul tot la 8 lei. Nu au spus că nu din noaptea asta. 

Nu există niciun motiv să stăm la cozi

O benzinărie care este deţinută de o companie dintr-un stat vecin, acolo unde a fost o greşeală pentru că preţul benzinei şi motorinei a fost plafonat, în Ungaria nu există produs, a ajuns penurie de benzină şi motorină, există ore de funcţionare. Este păosibil ca sursele de aprovizionare să fie diferite şi să creeze această problemă.

Efectiv la stocul de carburanţi, ca în România să nu existe stocuri este exclus. Se află încă în limite care să nu impună o creştere mare a preţului la benzină şi motorină.

Nu există niciun motiv să stăm la cozi, în România nu există riscul să rămânem fără carburant, nici azi, nici mâine, nici peste o săptămână, nici peste două. Nici peste trei, ceea ce mi se pare că o infiormaţie a unui preţ de la graniţa de vest a ajuns să creeze o panică, ceea ce mă face să cred că este un război hibrid. Infirmăm şi excludem fake-news-urile", a declarat ministrul Energiei în direct la Observator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ministrul Energiei: Este exclus să asistăm în România la schimbări mari de preţ. Mâine începem controalele la benzinăriile care au avut o creştere nejustificată