Miros imbietor la Festivalul Bujorului
In comuna sibiana, Gura Raului, in acest weekend si-au dat intalnire portul romanesc, folclorul, dansul si traditile ardelenesti intr-unul dintre cele mai importante momente ale anului, pentru ardeleni, Festivalul Bujorului
Asa ca turistii au mers de la cateva mii de kilometri distanta ca sa guste din mancarurile specifice si sa se intretina cu voie buna.
Tocanita de vitel, cu mamaliga si cu muraturi. Sarmalute de vita, de varza, cu carne de porc afumata si tocanita de oaie. Un miros imbietor a plutit zilele aceastea pe colinele verzi din localitatea sibiana Gura Raului. Iar bucatele traditionale ardelelenesti aduse la Festivalul Bujorului au facut ravagii printre gurmanzii adunati de peste tot din tara.
Secretul principal din ceaunurile aburinde, spun participantii, nu este, de fapt, niciun secret. Apa trebuie sa fie exact de la Gura Raului. In fata unor asemenea bucate romanesti, parca e firesc sa porti si straie populare, spun organizatorii. E drept, nu e musai. Acest domn, de pilda, abia s-a intors din Suedia si a vrut neaparat sa guste ceva romanesc. "Bulzul este facut in mod profesionist, am cumparat telemea de capra, un salam de casa si o turta dulce".
Festivalul a saturat sute de romani. Doar la propriu. Au plecat ghiftuiti de sarmale, turta dulce, dar si foarte incarcati, in bagaje.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰