Antena Meniu Search
x

Misterul elicopterului prăbușit la Săpânța se adâncește. Pilotul mort era din Belarus (Video)

Prăbușirea misterioasă a unui elicopter, la Săpânța, în Maramureș, e anchetată de procurorii și polițiștii români. Surse din echipa de investigație spun că pilotul găsit în epava aparatului de zbor era din Belarus.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 09.05.2019, 21:06

Un elicopter cu un pilot din Belarus s-a prăbușit lângă Săpânța Vezi și

Prăbușirea misterioasă a unui elicopter, la Săpânța, în Maramureș, e anchetată de procurorii și polițiștii români. Surse din echipa de investigație spun că pilotul găsit în epava aparatului de zbor era din Belarus. Nu sunt însă informații clare nici despre elicopter, nici despre misiunea clandestină în care se afla.

Surse din anchetă spun că elicopterul tip Kamov Ka-26, de fabricație sovietică, nu are nicio inscripție, niciun indicativ.

Cadavrul pilotului, găsit în epavă, era în descompunere, semn că prăbușirea misterioasă de la Săpânța a fost de mai multă vreme, mai spun aceleași surse. Elicopterul nu avea nici autorizație de zbor și se consideră că ar fi violat spațiul aerian. 

Pilotul se numește Dmitri Kostikov. Avea 48 de ani și era originar din orașul Vitebsk, din Belarus.

Pilotul mort din elicopterul prăbușit la Săpânța

Surse din anchetă mai spun că echipa de investigație ia în calcul ipoteza că elicopterul participa la o misiune de contrabandă, foarte probabil cu țigări. În jurul epavei nu a fost însă găsite urme de țigări.

La anchetă e așteptat să participe și un procuror militar. Elicopterul Kamov Ka-26, produs în Uniunea Sovietică, e folosit în agricultură, la misiuni aviochimice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Misterul elicopterului prăbușit la Săpânța se adâncește. Pilotul mort era din Belarus (Video)