Antena Meniu Search
x

Misterul pietroaielor de 50 de kg care au căzut din cer în casele oamenilor din Hunedoara. Care ar fi explicația

O piatră de aproximativ 50 de kilograme care conţine zgură şi metal, dar care nu este radioactivă, a căzut marți pe o casă din Hunedoara, distrugând acoperișul. Un al doilea bolovan a fost găsit în curtea unei alte locuinţe. Pietroaiele au fost preluate de poliţişti pentru cercetări. Nu se cunoaşte provenienţa acestora, dar este suspectată o detonare de la o haldă de steril, de la un fost combinat din oraş.

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 11:00

Misterul pietroaielor de 50 de kg care au căzut din cer în casele oamenilor din Hunedoara. Care ar fi explicația
Misterul pietroaielor de 50 de kg care au căzut din cer în casele oamenilor din Hunedoara. Care ar fi explicația - Observator

Grozăvia s-a întâmplat marți după-amiază, în Hunedoara. Un zgomot puternic a cutremurat întreaga casă. Un pietroi greu de aproape 50 de kilograme a trecut prin acoperişul vilei şi a distrus tavanul unei încăperi de la etaj. ”Prin acoperiş, pod. A căzut aici, pe parchet, de aici a ricoşat în peretele acela şi a căzut pe birou piatra”, a povestit proprietara. 

Camera copiilor arată acum de parcă ar fi fost bombardată. Când a căzut bolovanul, proprietara şi cei doi copii ai ei de 9 şi 6 ani se aflau la parter. Au scăpat doar cu o sperietură. ”Fetiţa era în dormitor şi s-a auzit o bubuitură foarte puternică. Am zbierat la ei ca să vină, să ieşim afară. A spart acolo şi a intrat în dormitor, la fetiţă”, a relatat proprietara.

”N-am mai văzut aşa ceva niciodată. Niciodată, niciodată. M-am speriat şi eu. Zic, de unde bolovanul, ce s-a întâmplat, cine ştie, vreun avion, vreun ceva, nu ştiam” a povestit și mama proprietarei. 

De unde ar proveni pietroaiele din Hunedoara

Pe acelaşi subiect

Familia a sunat imediat la 112. Pe lângă poliţişti, la faţa locului s-a prezentat şi un echipaj de evaluare a riscurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare. ”S-a deplasat echipajul CBRN pentru a stabili dacă piatra prezintă pericol radiologic şi acest lucru nu s-a confirmat”, a declarat Roxana Mateuţ, IPJ Hunedoara.

Pietroiul uriaş ar fi ajuns în casa oamenilor în urma unei detonări de la o haldă de steril, de la un fost combinat din oraş, aflat la un kilometru distanţă de locuinţa familiei. Cum exista pericolul ca roca să fie radioactivă, anchetatorii au chemat specialişti pentru a-i face expertiză. ”Piatra e la Deva, o analizează acolo. N-a explodat, n-a ars”, a declarat George Găman, directorul Insemex.

Nu au fost singurii care s-au trezit cu o piatră pe proprietate. La un pas de necaz a mai fost şi un alt localnic, care s-a trezit cu un bolovan căzut în curte. ”Probabil că a băgat mult trotil de-ăla sau ce bagă ei, dinamită, ca să arunce pietrele astea de atâta greutate la distanţa asta de o mie de metri, dacă poate şi mai bine”, a declarat al doilea proprietar afectat. Oamenii spun că o firmă a fost însărcinată cu ecologizarea şi demontarea fostului combinat din oraş. Poliţia a deschis o anchetă şi trebuie să stabilească exact cum au ajuns pietrele în casele oamenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Misterul pietroaielor de 50 de kg care au căzut din cer în casele oamenilor din Hunedoara. Care ar fi explicația