Antena Meniu Search
x

Şeful Poliției Eforie, bănuit că încasa mită de două ori pe săptămână de la comercianții ambulanți de pe plaje

Lupul paznic la oi. Şeful Poliţiei din Eforie, cel care ar fi trebuit să aibă grijă de siguranţa turiştilor veniţi la mare, e chiar cel care lua şpagă ca să închidă ochii la comerţul ilegal de pe plaje. Procurorii DNA spun că Gabriel Coteanu percepea taxă de protecţie - 300 de lei de două ori pe săptămână. Odată şpaga dată, vânzătorii nu mai erau deranjați de oamenii legii. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.09.2020, 21:19

Vezi și
  • Gabriel Coteanu este cercetat sub control judiciar.
  • Gabriel Coteanu este acuzat și de instigare la abuz în serviciu.

Suntem în Eforie Nord, staţiune-paradis pentru vânzătorii ambulanţi. Toată vara, plaja a fost a lor. Fără măşti şi mănuşi, dar, mai ales, fără autorizaţie, au vândut porumb, gogoşi şi zmeură, direct din găleţi şi lăzi. 

Complice la toată această activitate, chiar şeful poliţiei din oraş. Pentru o sumă modică, dar încasată cu sfinţenie de două ori pe săptămână, poliţistul închidea ochii la ilegalităţile comercianţilor. Asta spun anchetatorii. 

Procurorii DNA susțin că polițistul cerea 300 de lei pe zi. Banii ajungeau la el în zilele de luni şi joi ale fiecărei săptămâni. Iar tranzacția era făcută chiar în apropiere de sediul Poliției din Eforie. 

Tot procurorii spun că sistemul a funcţionat două veri la rând. Vânzătorii ambulanţi făceau chetă de două ori pe săptămână. Banii nu ajungeau direct la comisarul-şef Gabriel Coteanu, ci printr-un intermediar. Inclusiv acesta primea nişte bani, ca să anunţe din timp dacă urmau controale pe plajă.

Aşa se face că a înflorit comerţul clandestin pe plajele din Eforie Nord. Legea interzice acest tip de vânzare, amenzile fiind între 500 şi 5000 de lei. 

21 iulie 2020. Plaja este arhiplină. Printre turişti, roiesc zeci de vânzători ambulanţi. Vând de toate. 

În plină pandemie, vânzătorii n-au nici măşti, nici mănuşi şi vând produse a căror provenienţă nu o pot demonstra. 

Afacerea s-a stricat abia ieri, la final de sezon.

1 septembrie 2020. Deşi plajele sunt în continuare pline, lipsesc vânzătorii ambulanţi. 

Staţiunea Eforie a fost una dintre cele mai aglomerate din acest sezon estival. Dacă zilele trecute, comercianţi ambulanţi vindeau pe această plajă de la gogoşi, covrigi până la haine sau table, iată că astăzi nu am mai întâlnit niciunul. 

Potrivit declaraţiei sale de avere, comandantul Poliţiei din Eforie are două terenuri, unul de 630 de metri pătraţi şi unul de 571 de metri pătraţi, o casă de 200 de metri pătraţi şi două maşini. În 2018, a câştigat din salariu 71 de mii 913 lei. Are şi datorii la bancă de peste 28 de mii de euro.

Este cercetat, sub control judiciar, pentru luare de mită în formă continuată. Gabriel Coteanu mai este acuzat şi de instigare la abuz în serviciu, după ce i-a cerut unui agent să înlocuiască o amendă de circulaţie cu avertisment. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Şeful Poliției Eforie, bănuit că încasa mită de două ori pe săptămână de la comercianții ambulanți de pe plaje